Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Katwijks Museum

75 jaar Vrijheid in het Katwijks Museum

6 september 202045 second read

Een speciale tentoonstelling over herdenken, dat 75 jaar geleden een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, was gepland, doch helaas verhinderde de Coronapandemie de uitvoering in de maand mei.

Aan de hand van foto´s, films en tal van voorwerpen wordt een beeld gegeven van die zwarte periode uit onze geschiedenis. De nadruk wordt gelegd op gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog in onze eigen omgeving. Dat begon met de inval op 10 mei 1940 en de slag om Valkenburg, de bouw van de Atlantikwall met de daarbij horende afbraak en evacuatie, het verzet, de hongerwinter, voedseldroppings en de bevrijding. Ook de visserij in oorlogstijd krijgt aandacht.

Vrijheid moet je koesteren, is kostbaar en komt niet vanzelf. Daarom is het bijzonder dat wij al 75 jaar in vrijheid kunnen leven en onze mening kunnen uiten. Daarvoor zijn in de recente geschiedenis grote offers gebracht en is het zinvol telkens te benadrukken dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

 

Tags

75 jaar VrijheidKatwijks MuseumTentoonstelling
Gerelateerde artikelen
Back To Top