Skip to content
Fotocredit: Ellen Klaver - Asscheman

Succesvolle aftrap van ‘the Art of Shopping’!

7 september 20203 minute read

Het was zaterdag 5 september een prachtige zonovergoten dag. Een goed begin voor de succesvolle aftrap van ‘the Art of Shopping’ in het Wassenaarse centrum.

De jachthoornblazers Waalsdorp van stoeterij in ’t Groene Hout openden, van wie enkelen te voet gingen en anderen gezeten waren in een Landauer koets, met hun jachthoorns de week waarin veilig winkelen en genieten van cultuur in het Wassenaarse centrum centraal staat. Bijna dertig winkeliers hebben in deze week hun winkelruimte of etalages beschikbaar gesteld voor het exposeren van de kunstwerken van Wassenaarse kunstenaars. Op de zaterdagen worden er bovendien vanaf diverse balkons, die open worden gesteld door de eigenaren, gemusiceerd in de zogenaamde ‘upside down serenade’.

Rond 14 uur bonden burgemeester De Lange en wethouder van cultuur Lia de Ridder samen met de coördinator van het Wassenaarse Cultuuranker Helene van ’t Hoen twee linten aan elkaar, die zij vanaf beide zijden van de Langstraat hadden uitgerold. Symbolisch verbonden zij hiermee de winkeliers en de kunstenaars. Overal in de winkelstraten waren enthousiaste reacties te horen van het winkelende en het kunstminnende publiek. Met in achtneming van de coronaregels leek het leven toch weer een beetje ‘normaal’ te zijn geworden in het dorp.

Op de terrassen genoten op gepaste afstand van elkaar bezoekers van de muzikale klanken van Excelsior, Celliste Evelien Fokker, de Silly sisters, Carl Groeneveld en de verschillende opnames, die werden vertoond op de video koets, die door Wassenaar reed. Tijdens het winkelen genoot men van de prachtige etalages en winkelpanden met exposities van de vele getalenteerde beeldende kunstenaars, die Wassenaar rijk is.

Complimenten klonken rondom voor de organisatie. “Maar”, zegt Helene van ’t Hoen, “dit alles hadden we niet voor elkaar kunnen krijgen als wij de steun niet hadden gehad van onze sponsoren. De Rabobank, de Bibliotheek, het Cultuuranker, de stichting Centrum management, de Gemeente Wassenaar en Vorstelijk vrij.“

Aanstaande zaterdag 12 september zal deel 2 van ‘the art of shopping’ plaats vinden. Dan zal het winkelend publiek onder andere kunnen genieten van de muzikale klanken vanaf de balkons van de solisten van ‘the Passion Wassenaar’ en het strijkkwartet L’AMi en zal men in de bibliotheek de popschool Wassenaar en de muziekschool B+C kunnen beluisteren.

En natuurlijk zijn de kunstwerken van de Wassenaarse kunstenaars in de winkels en etalages dan nog steeds te bewonderen. Ook zal opnieuw de videokoets van stoeterij ‘in ’t Groene Hout’ door het centrum rijden en een compilatie van de kunstwerken en muziek vertonen. Uiteraard hoopt de organisatie voor zaterdag 12 september weer op mooi weer en op een evenzo enthousiast publiek. Onderstaand filmpje geeft een sfeerimpressie van deze eerste succesvolle zaterdag van ‘the Art of Shopping’ (filmcredit: Tom Mikkers). 

{youtube}/-0flQbJIlK4{/youtube}

Tags

Art of ShoppingCultuurOpeningWassenaarWinkelen
Gerelateerde artikelen
Back To Top