Skip to content

Viering drie jaar Grondstofjutters op strand Wassenaar

9 september 20202 minute read

Op zes plekken langs de Wassenaarse kust kun je sinds 2018 een juttas lenen en gevuld met afval inleveren voor wat lekkers. Tijdens World Cleanup Day, op zaterdag 19 september, wordt dit gevierd op het strand. De aanpak is een samenwerking tussen gemeente, strandpaviljoens en strandgangers. Initiatiefnemer Grondstofjutters nodigt iedereen uit om mee te jutten en actie te ondernemen tegen (plastic) zwerfafval.

Om 12.00 uur trapt wethouder Hubert Schokker het evenement af bij Strandhuis De Golfslag. Deelnemers krijgen een juttas mee om gezamenlijk zoveel mogelijk afval te rapen. Uiteraard wordt tijdens het evenement rekening gehouden met social distancing. Mensen met klachten die kunnen duiden op COVID-19 worden verzocht thuis te blijven.

De Grondstofjutters aanpak startte in 2015 in Katwijk. Sinds dit jaar kunnen strandgangers een tas lenen in Wijk aan Zee, Noordwijk, Katwijk, Wassenaar, Scheveningen, Westland en Hoek van Holland. Borden bij strandopgangen met de tekst “Aan de wandel? Neem een juttas mee!” attenderen bezoekers op de mogelijkheid een steentje bij te dragen aan een schoon strand. De speciaal ontworpen juttassen zijn te leen. Bij inlevering is een volle juttas bij de paviljoens een kop koffie, ijsje of ander bedankje waard. Zo werken de paviljoens met wandelaars samen aan een plasticvrije zee door eigen stranden schoon te houden. In Wassenaar kun je een tas lenen bij De Badmeester, Strandpaviljoen Sport, Beachclub Bait, Surfclub Wassenaar, Beachclub Raak, De Golfslag.

Kom jij ook lekker uitwaaien en tegelijkertijd het strand bevrijden van afval?

Tags

GrondstofjuttersStrandStrandjuttenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top