Ga naar hoofdinhoud

CDA nazomergedachten van Ronald Everard: niet te veel praten over milieu, maar doen!

17 september 20202 minute read

De zomer is bijna voorbij, maar ook de nazomer lijkt steeds meer op de zomer. Dit zou best eens met de klimaatveranderingen te maken kunnen hebben volgens de kenners. Al onze dorpsgenoten zijn er van overtuigd dat we zuinig moeten zijn op de aarde. Dat is geen linkse hobby, maar een bestaansvoorwaarde voor iedereen. We moeten hier goed voor zorgen, zodat we de aarde kunnen doorgeven aan volgende generaties. Dat noemen wij bij het CDA rentmeesterschap.

Ik ben altijd trots op Wassenaar als weer blijkt dat wij de gemeente zijn met de grootste biodiversiteit van Nederland. Ook het fietsen door de Wassenaarse landgoederen of de duinen is elke keer weer een cadeautje. Dan voel ik me enorm bevoorrecht dat ik hier mag wonen, leven en politiek actief ben. 

De afgelopen maanden hebben ook grote groepen dorpsgenoten zicht ingezet om het plaatsen van zonnepanelen in meerdere wijken een boost te geven. Echt een voorbeeld van de kracht van Wassenaarders Samen. Een keer praten aan een milieutafel en daarna met elkaar aan de slag om het verschil te maken. Echt klasse om dan te zien dat dit aanstekelijk werkt op veel dorpsgenoten, zo ook bij ons thuis. Op steeds meer plekken komen zonnepanelen op de daken en dat is mooi om te zien. Ook ik heb een offerte aangevraagd en daarna een schouw laten uitvoeren. Binnenkort worden de eerste elf zonnepanelen geplaatst op het dak van ons huis.

Het is mooi om ook zelf een bijdrage te leveren aan een beter milieu. Dat heeft te maken met hele dagelijkse zaken als minder afval produceren, vaker de auto laten staan en de fiets pakken. Ook het maken van eigen compost en het opvangen van regenwater in regentonnen is een goede bijdrage In de gemeenteraad wordt veel gesproken over het ophalen, verwerken en de kosten van ons afval. Nog steeds is er weinig oog om gewoon simpel minder afval te produceren met elkaar. Er wordt in de politiek geregeld veel gepraat, maar soms doen we gewoon te weinig. Moeten sneller in de actiestand!

Dat geldt eveneens voor de verduurzaming binnen de gemeente. De gebouwen van de gemeente moeten verduurzaamd worden. Geen woorden, maar daden is niet alleen het motto van een voetbalclub, maar ook van mijn eigen familie: “Virtus in actione consitit”. Het is mijn lijfspreuk in de politiek.

zomerseronaldingedachten

Tags

CDAGemeenteraadIngezondenWassenaar
Back To Top