Skip to content
Fotocredit: Pixabay/Rottonara

GGD Hollands Midden adviseert per direct chirurgische maskers voor zorgmedewerkers

26 september 20202 minute read

De GGD Hollands Midden adviseert alle zorginstellingen om per direct medewerkers op te dragen chirurgische neusmondmaskers op te zetten. Dat blijkt uit een persbericht van de gezondheidsdienst.

‘Nu de besmettingscijfers in Hollands Midden oplopen, is het belangrijk preventieve maatregelen te nemen om de meest kwetsbare groepen te beschermen’ schrijft de GGD in het persbericht. De GGD Hollands Midden adviseert alle zorginstellingen binnen Hollands Midden met zorg aan risicogroepen over te gaan tot het gebruik van chirurgische neusmondmaskers (type II R (spatbestendig)). Dit geldt voor alle medewerkers en bezoekers bij cliënten en patiëntencontact op minder dan 1,5 meter. Dit geldt dus ook voor alle medewerkers die niet rechtstreeks zorg verlenen, maar wel op minder dan 1,5 meter van een cliënt/patiënt komen zoals voor maaltijdbezorging of recreatieve activiteiten. De GGD Hollands Midden heeft alle zorginstellingen in de regio over dit aangepaste advies geïnformeerd.

Een woordvoerder van de GGD Haaglanden, waar Wassenaar onder valt, geeft desgevraagd aan dat een dergelijk advies ook voor Haaglanden in de maak is, maar kon nog niet zeggen wanneer dit advies voor alle zorginstellingen binnen GDD Haaglanden van kracht wordt. 

UPDATE: GGD Haaglanden adviseert, net als GGD Hollands Midden, aan zorgmedewerkers om chirurgische neusmondmaskers te dragen. 

 

Tags

AdviesCoronaCoronavirusGGDNeusmondmaskers
Gerelateerde artikelen
Back To Top