Skip to content

Nieuwe fietsverbinding Waalsdorpervlakte

26 september 20202 minute read

Op vrijdag 25 september openden Hilbert Bredemeijer, wethouder Buitenruimte bij de gemeente Den Haag en Martin Matthijsse, divisiemanager Duin & Water bij Dunea, officieel de nieuwe fietsverbinding tussen TNO en de Waalsdorpervlakte. Uiteraard deden zij dit op de fiets!

Met de aanleg van het fietspad verbetert Dunea de verbinding tussen de stad en de waardevolle duinen van Meijendel. Ook is de omgeving rond het fietspad opgeknapt, zodat het voor bezoekers een logischere entree naar de duinen vormt. Zo wordt dit deel van Nationaal Park Hollandse Duinen niet alleen beter bereikbaar, maar ook beter beleefbaar vanuit de stad.

Matthijsse vindt het een goede aanpassing aan het fietspadennetwerk. “Het sluit ook goed aan bij de doelstelling van Dunea en Nationaal Park Hollandse Duinen om mensen naar de natuur en de natuur bij de mensen te brengen. Daar hebben we in deze tijd ook steeds meer behoefte aan”, aldus Matthijsse.

Het project kwam tot stand dankzij de samenwerking binnen de landschapstafel Duin, Horst en Weide en is financieel ondersteund door de provincie Zuid-Holland en de gemeente Den Haag. Wethouder Bredemeijer: “Met zo’n mooi fietspad worden de verbindingen tussen alle groengebieden nog beter. En net zo belangrijk: mensen kunnen vanuit Den Haag sneller het prachtige groen om ons heen bereiken. Verbindingen leggen. Daar gaat het om!”

 

Tags

DuneaFietsverbindingMeijendelNationaal Park Hollandse Duinen
Gerelateerde artikelen
Back To Top