Ga naar hoofdinhoud
Archieffoto

College zet koffiehuisje in de verkoop

30 september 20202 minute read

De gemeente wil het rijksmonumentale koffiehuisje aan de Buurtweg 116 voor eind december verkopen. In de komende maanden vindt een verkoopprocedure plaats, waar vijf kandidaten voor zijn geselecteerd. Deze kandidaten zijn allen Wassenaarse partijen, die bereid zijn het huisje aan te kopen, te exploiteren en de rijksmonumentale restauratie op zich te nemen. De gemeente zet zelf de eerste stap om het huisje geschikt te maken voor exploitatie. In de komende maanden worden een berg- en toiletruimte aangebracht.

Het rijksmonument is eind 2018 verplaatst om de verkeerssituatie veiliger en overzichtelijker te maken. Bij de verplaatsing bleek dat een grondige restauratie nodig is om het koffiehuisje voor de toekomst te bewaren.

Verkoop reële optie
Omdat er veel geld gemoeid is met het herstel en de instandhouding van het huisje, heeft het college de mogelijkheden onderzocht om het huisje te verkopen. Verkoop bleek een reële optie toen in de loop van 2019 en 2020 meerdere geïnteresseerden zich bij de gemeente meldden. Uit deze gegadigden zijn de vijf kandidaten geselecteerd met wie de gemeente de verkoopprocedure ingaat.

Anti-speculatiebeding
Het verkoopproces wordt begeleid door een ervaren en onafhankelijke makelaar en een notaris, die toeziet op het verdere selectieproces. Onder de verkoopvoorwaarden valt een antispeculatiebeding. Daarbij heeft de gemeente het eerste recht van aankoop, mocht de nieuwe eigenaar het koffiehuisje in de toekomst willen verkopen.

Toekomst koffiehuisje veiligstellen
Wethouder Hubert Schokker (Vastgoed): “Voor de structurele instandhouding van het koffiehuisje zijn blijvend investeringen nodig. Voor het behoud van het koffiehuisje is het ook van belang dat het niet leegstaat, maar op een passende manier wordt gebruikt. Met de verkoop aan een eigenaar die daartoe bereid is, stellen we de toekomst van het koffiehuisje veilig. Natuurlijk zijn we ons ervan bewust dat om een rijksmonument gaat. Daarom hebben we het verkoopproces zeer zorgvuldig ingericht.”

Tags

GemeenteKoffiehuisjeVerkoopWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top