Skip to content

Blauw-Zwart begint goed

2 oktober 20202 minute read

Als supporter van Blauw-Zwart zijn we de laatste jaren gewend onderaan te beginnen, vervolgens langzaam omhoog te klimmen en dan aan het einde van het seizoen net op tijd voldoende punten behaald te hebben om in de derde klasse te blijven. Dit jaar wordt het anders: we gaan direct goed beginnen, dat bleek deze zaterdag tegen Sporting Leiden en eigenlijk ook al in de eerste wedstrijd tegen Gouda (al had die natuurlijk wel gewonnen moeten worden). De stemming zit er dus al vroeg in.

De eerste 30 minuten van deze wedstrijd waren saai, Leiden was wat sterker terwijl de ploeg van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep moeite had met de opbouw. De aansluiting tussen de linies was niet goed en zo lukte het nauwelijks elkaar te vinden en aan te spelen. De Blauw-Zwarten kregen dan ook nul kansen en de gastheren stelde daar niet zoveel tegenover, behalve een spetter op de lat uit een vrij trap. Pas een minuut of tien voor de rust begon Blauw-Zwart iets meer grip op het spelverloop te krijgen, maar tot opgelegde kansen leidde dat niet.

De tweede helft, met Wilbert van der Ham in de ploeg, liet direct een ander beeld zien. De ploeg van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep was vanaf het begin veel meer op de helft van de tegenstander te zien en trok het spel naar zich toe. Na een minuut of tien kopte Duncan Lagerberg hard in, maar de bal werd door een verdediger van Leiden uit het doel gekopt. Volgens enkele Wassenaarse supporters van achter de lijn, maar ja, daar zijn het supporters voor.

De Blauw-Zwarten bleven aanvallen, niettemin was de beste kans in de 20e minuut voor Leiden, toen na een ongelukkige kluts de gevaarlijke nummer 9 alleen voor Mike van Zonneveld kwam. Hij schoot hoog over.

Een kwartier voor tijd gebeurde waar Blauw-Zwart op hoopte: een prima corner, Duncan Lagerberg legde de bal met het hoofd panklaar neer voor Bram Smit en die tikte simpel in. Echter, een kwartier is nog best lang en hoewel de Leidenaren de laatste tien minuten met tien man verder moesten, ontstond er een paar keer nog wel wat paniek voor het Wassenaarse doel.

Misschien voortaan toch maar wat meer druk naar voren zetten, de Blauw-Zwarten lieten zich iets te veel terugzakken om de voorsprong te verdedigen. Het ging uiteindelijk niet mis, de verdiende overwinning was binnen. En iedereen blij.

Tags

Blauw-ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top