Ga naar hoofdinhoud

Ingezonden: Keer ook je eigen verkeersbeleid!

4 oktober 20202 minute read

Natuurlijk moet de wethouder verkeer de klachten van de actiegroep “Keer Verkeer” serieus nemen. De overlast die de inwoners van Wassenaar ervaren van het doorgaand verkeer is ook serieus. Geen misverstand daarover.

Maar ironisch is het natuurlijk wel. In Wassenaar zelf is de auto de norm. Er zijn in ons dorp meer auto’s dan huishoudens. Met gratis parkeerplaatsen in een dure parkeergarage verstrekt de gemeente parkeersubsidie. Voor elke private woning reserveren we parkeerplaatsen in de openbare ruimte. Het openbaar vervoer in Wassenaar is geen alternatief. Het autogebruik van Wassenaarders, dat binnen en buiten het dorp hinder veroorzaakt, krijgt ruim baan.

Maar wanneer we hinder ervaren van het autoverkeer uit andere plaatsen wordt er geklaagd bij de wethouder verkeer van…..
de “vroem-vroem partij”, uitspraak Mark Rutte, de VVD, de partij die jarenlang, samen met het CDA, dat dan weer wel, als geen andere, tegen beter weten in, zonder acht te slaan op de grenzen van leefbaarheid en draagkracht van het milieu, het autogebruik heeft gestimuleerd. Maar, die het recent ook heeft aangedurfd de maximumsnelheid te verlagen naar 100 km per uur. Het kan dus wel, vanwege het algemeen belang een offer vragen aan je eigen achterban.

Oké wethouder. Keer het verkeer van buiten het dorp, maar keer ook het beleid dat het gebruik van de auto in je eigen gemeente bevordert. Daar worden we allemaal beter van.

Mark Knevel

Tags

IngezondenVerkeerWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top