Ga naar hoofdinhoud

Jury bezoekt genomineerden voor de Groene Paauw

8 oktober 20202 minute read

Op zaterdag 10 oktober bezoekt de jury van de Groene Paauw de genomineerde objecten. Tijdens de rondgang langs deze groene objecten krijgen de initiatiefnemers de mogelijkheid een toelichting te geven op hun adoptiegroen/zelfbeheer project.

Dit jaar vindt de uitreiking van de Groene Paauw voor de 5de keer plaats. Een lustrum voor de uitreiking van deze gewaardeerde groenprijs.

De Groene Paauw wordt jaarlijks uitgereikt aan die inwoner, vereniging of organisatie die zich vrijwillig verdienstelijk maakt voor het beste en mooiste gemeenschappelijk groen in de nabije woonomgeving. De jury van de Groene Paauw let bij de beoordeling vooral op de staat van het onderhoud en de creativiteit van het ontwerp. Een ander belangrijk criterium is of en hoe buurtbewoners zijn betrokken bij groenprojecten in de openbare ruimte.

Wethouder Kees Wassenaar benadrukt het belang van betrokken inwoners: ”Een groen en verzorgd Wassenaar is voor ons allemaal belangrijk. Hoe mooi is het dan dat een deel van het groen door eigen inzet ook nog eens past in de smaak en beleving van de direct omwonenden!”

Uitreiking Groene Paauw

De genomineerde objecten dit jaar zijn: Berm Raaphorstlaan, Pluktuin’ Wilhelminaplantsoen, Wijktuin Dr. Duetzlaan’, Tuin van Manu’ in het Van Polanenpark, Muizentuin’ en boomspiegels Strandwal en Wijktuin Deijlerhuis’.

De winnaar van de Groene Paauw krijgt dit jaar – vanwege de beperkende coronamaatregelen – de prijs niet uitgereikt tijdens een bijeenkomst van ‘Wassenaar zijn we samen’ maar op het recent gerenoveerde Raadhuis De Paauw. Verdere informatie over de uitreiking van De Groene Paauw 2020 volgt binnenkort.

Meedoen met groen

Adoptiegroen kan bestaat uit het beheer van een openbare groenstrook, plantsoen perk of speeltuin, het beplanten van een boomspiegel of het aanleggen van een geveltuin. Bent u geïnteresseerd in het onderhoud van een stukje openbaar groen, het zogenaamde adoptiegroen? Lees meer informatie over adoptiegroen op www.wassenaar.nl/meedoenmetgroen en doe mee.

Tags

GemeenteGroene PaauwJurybezoekWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top