Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Wassenaar 4 Global Goals

AFGELAST | Krijg de Kleertjes Wassenaar – 16 & 17 oktober

8 oktober 20202 minute read

Deze activiteit is AFGELAST! Weer eens wat anders aan? Kinderen alweer uit hun kleding gegroeid? Groeiende aversie tegen steeds maar weer nieuw kopen? Krijg de Kleertjes Wassenaar lost dat op door kledingruil!

De Groene Meent Wassenaar en parochie H. Augustinus organiseert een aantal keer per jaar een kledingruil middag. Door kleding te ruilen wordt er minder kleding geproduceerd en blijft kleding langer in omloop. Zo zorgen we er samen voor dat er minder kleding geproduceerd wordt en we minder grondstoffen en energie voor deze productie gaan gebruiken. De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld, en dan hebben we het nog niet eens over de arbeidsomstandigheden.

De kledingruil wordt gehouden in de Jozefkerk, Parklaan 28

Je kunt je aanmelden via Facebook Krijg de Kleertjes Wassenaar, een email sturen naar info@groenemeent.nl of langskomen om je kleding in te leveren.

Zwangere dames of hun partner mogen zonder kleding in te leveren babykleertjes komen uitzoeken. Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk.

Vanwege de corona maatregelen hebben we het inbrengen en ruilen over 2 dagen verdeeld. Vrijdag kan je zonder aanmelding komen inleveren. Zaterdag is ruilen alleen mogelijk als je vooraf van ons een nummer en tijd hebt ontvangen. Kan je niet op de inlevering aanwezig zijn? Stuur ons dan een mail of bericht via Facebook voor een andere afspraak.

Wat kan je inbrengen en komen ruilen:
– Kleding (alle maten)
– Schoenen
– Jassen
– Sportkleding
– Accessoires
– Baby slaapzakjes
– Zwangerschapskleding
– Kledinghangers

Kleding die beschadigd is kan je inleveren in een aparte tas. De stoffen worden hergebruikt voor reparatie van kleding of voor het maken van een stoffen vlaggenlijn. De rest gaat naar de kledingcontainer. Het overschot van ons ruilpunt gaat naar andere ruilpunten of naar een goed doel. De kleding komt dus altijd goed terecht!

Helpen?
De ruilmiddagen worden gedraaid door vrijwilligers en we kunnen daarbij zeker ondersteuning gebruiken!
Wil je meer weten of je aanmelden? Stuur dan een e-mail naar info@groenemeent.nl.

Partners
Krijg de kleertjes wordt mede georganiseerd door parochie H. Augustinus. Voor het concept hebben we ons aangesloten bij www.krijgdekleertjes.nl waar het ook mogelijk om online pakketten met andere te delen. Op de website kan je hier alles over lezen.

Tags

Groene MeentKledingruilKrijg de kleertjesWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top