Ga naar hoofdinhoud

Blauw Zwart bestuurders aan het woord: Niels Goderie

9 oktober 20203 minute read

Bestuurders aan het woord: Niels Goderie

Naam
Niels Goderie

Leeftijd
45 jaar

Sinds wanneer ben je aan R.K.S.V Blauw-Zwart verbonden?
Vanaf mijn 5e t/m 19e jaar en van 2011 tot heden

En op welke manier?
In mijn eigen jeugd heb ik hier gevoetbald t/m het eerste jaar in de senioren. Daarna ben ik er een tijd uit geweest totdat mijn zoon wilde gaan voetballen toen hij 5 jaar werd. Direct ben ik gestart als trainer van de mini’s en ben ik meerdere jaren trainer/coach geweest van zijn team. Inmiddels ben ik het 4e jaar ingegaan als jeugdvoorzitter en heb ik vorig jaar de eer gehad om daarnaast de MO17 te trainen en coachen.

Wat is jouw rol binnen het bestuur?
Jeugdvoorzitter.

Waarom ben je dit gaan doen?
Meerdere redenen. Als eerste vond en vind ik het een eer dat ik hiervoor gevraagd ben. Op deze manier kan ik wat doen voor de samenleving waarbij ik iets doe wat ik erg mooi vind: voetbal. De club kan niet zonder vrijwilligers en wat we ook doen met z’n allen, we doen het voor de club en de leden. We hebben een prachtige vereniging en ik ben blij dat ik daar een rol in mag/kan spelen.

Waarom zou iemand vrijwilliger moeten worden bij Blauw-Zwart?
Blauw-Zwart kan niet bestaan zonder vrijwilligers. Wij zijn een sociale vereniging waar iedereen welkom is. De club heeft ook een sociale functie. Er wordt uiteraard veel gevoetbald maar men kan ook een praatje maken met maten, familie en kennissen. Het voetbal heeft een sociale functie overal in Nederland en omdat Blauw-Zwart een echte volksvereniging is, is ook iedereen welkom. We hebben echter veel vrijwilliger nodig, want vele handen maken licht werk. Het komt te veel op dezelfde mensen neer.

Wat wil verder je nog kwijt?
Een paar punten: persoonlijk ben ik van mening dat elk lid een bepaalde rol kan spelen, bij de jeugd uiteraard de ouders en bij de senioren de leden zelf. Ik hoor vaak: “Ik heb er geen tijd voor.” Ik denk dat het eerder prioriteiten geven is. Bijna iedereen die vrijwilliger is binnen de vereniging heeft een gezin, werkt fulltime en houdt ook van vrije tijd. Gelukkig steken deze mensen ook een deel van hun vrije tijd in de club. Dit wordt erg gewaardeerd en persoonlijk vind ik het in elk geval erg leuk. Een andere punt is dat het zo zonde is dat er de laatste tijd veel gesloopt wordt. Dit kost enorm veel tijd en geld, wat we beter kunnen spenderen. Als laatste wil ik meegeven: de contributie betekent niet dat er een dienst wordt afgenomen. We kunnen niet zonder de hulp van de ouders!!

 

Tags

Bestuurders aan het woordBlauwZwartNielsGoderieVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top