Ga naar hoofdinhoud

CoronaMelder app vanaf vandaag te gebruiken

10 oktober 20202 minute read

De CoronaMelder app werkt vanaf vandaag, 10 oktober, in heel Nederland. Met de app weet je eerder of je mogelijk ook besmet bent. Zo voorkom je dat je onbewust een ander besmet. 

Het coronavirus is er nog altijd. Dus is het belangrijk om juist nu alert te blijven. Daarom is CoronaMelder nu te gebruiken voor heel Nederland.

Waarom is de app belangrijk?
De app helpt de verspreiding van het coronavirus te stoppen. CoronaMelder waarschuwt je nadat je in de buurt bent geweest van iemand met corona. Zo kun jij voorkomen dat je mensen in je omgeving besmet. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

Hoe werkt het?
Je krijgt een melding nadat je extra kans op besmetting hebt gelopen De app stuurt een melding als je minstens 15 minuten dicht bij iemand bent geweest die later corona blijkt te hebben. Deze persoon moet ook de app gebruiken.

CoronaMelder gebruikt bluetooth, geen locatiegegevens. De app ziet via bluetooth of je dicht bij iemand was. Hoe dichterbij, hoe sterker het bluetoothsignaal. De app weet niet waar je was en wie je bent.

Voorbeeld
Fietste iemand voorbij? Dan krijg je later geen melding
Het bluetoothsignaal was sterk genoeg omdat jullie dicht bij elkaar waren. Dit duurde alleen zo kort dat de kans op besmetting heel klein is.

Voorbeeld
Zat je dicht bij iemand in de bioscoop? Dan kun je later wel een melding krijgen
Het bluetoothsignaal was sterk genoeg en jullie waren langere tijd dicht bij elkaar in de buurt.

De CoronaMelder-app kan worden gedownload via de Appstore of de Google Play store.

Tags

AppCoronaMelderCoronavirusRijksoverheid
Gerelateerde artikelen
Back To Top