Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Dag van de Duurzaamheid: wethouder De Ridder bezoekt St. Bonifaciusschool en de Bramenhorst

12 oktober 20203 minute read

Op 9 oktober bezocht wethouder De Ridder van Duurzaamheid de St. Bonifaciusschool en de Bramenhorst, een kleinschalige biologische tuinderij in Wassenaar. Dit in het kader van de Dag van de Duurzaamheid.

De Dopper Wave
Wethouder De Ridder bezocht eind vorig jaar de St. Bonifaciusschool in verband met de aanleg van een zonnedak. Deze keer ging het om ander duurzaam initiatief. Directeur Johanneke Reinders ondertekende namens de school de Dopper Wave. Dit is een verklaring met afspraken hoe de school bijdraagt de plastic afvalberg te verkleinen. Geen gebruik meer van wegwerpwaterflessen, kraanwater drinken waar en wanneer dat kan, altijd een herbruikbare waterfles meenemen en anderen inspireren om zich ook aan te sluiten bij de Dopper Wave. Alle 233 kinderen en 12 leerkrachten op de St. Bonifaciusschool drinken vanaf nu uit hun vrolijk gekleurde Dopper.

Stop de plasticvervuiling

Wethouder De Ridder: ‘Per jaar komt meer dan 8 miljoen ton plastic afval in zee terecht. Dat kost miljoenen vissen, vogels en schildpadden het leven. Daarom is het belangrijk dat we plastic uit het milieu halen en plasticvervuiling in de oceanen stoppen. Tijdens mijn bezoek aan de St. Bonifaciusschool bleken de kinderen goed doordrongen van dit belang. Ze hebben plechtig beloofd om zich aan de beloften van Dopper Wave te houden. Het enthousiasme en de betrokkenheid van deze jonge kinderen doen mij als wethouder Duurzaamheid natuurlijk erg goed!’

De Bramenhorst

Het tweede bezoek van de wethouder vond plaats op de Bramenhorst, een kleinschalige biologische tuinderij die streeft naar 100% duurzame productie. Bramenhorst vraagt hun klanten om zelf te komen plukken en eigen tassen en zakken mee te nemen. Ook circuleren ze graag plantjes en potten. Klanten kunnen hun oude bloempotten meenemen, dan worden ze weer hergebruikt. Naast het biologische aspect stelt de Bramenhorst zich een CSA-tuinderij als doel. CSA staat voor Community Supported Agriculture, ofwel landbouw gedragen door een gemeenschap. Wethouder De Ridder: ‘De Bramenhorst verkoopt direct aan lokale klanten en nodigt uit tot genieten, leren, meewerken en lokale gemeenschapsvorming. Een mooi initiatief om inwoners kennis te laten maken met duurzaam geteelde groenten en bloemen op een prachtig plekje in Wassenaar.’

Global Goals gemeente

De St. Bonifaciusschool en de Bramenhorst dragen bij aan de Global Goals 14 en 15. In 2015 heeft de VN, onder de naam Global Goals, zeventien ambitieuze doelen voor duurzame ontwikkeling vastgesteld. Om zo van de wereld een betere plek te maken in 2030. De gemeente Wassenaar is sinds 2019 een Global Goals gemeente. Door samen te werken aan de Global Goals dragen we bij aan de doelstellingen van een duurzaam en toekomstbestendig Wassenaar 2030. De doelen (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn gericht op vooruitgang voor mondiale samenwerking, mensen, onze planeet, vrede, welvaart en veiligheid. Kijk voor meer informatie op www.wassenaar4globalgoals.nl.

Tags

Dag van de duurzaamheidDe BramenhorstGemeenteSt.BonifaciusschoolWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top