Ga naar hoofdinhoud

Kieviten Dames 1 doet goede zaken in Vlaardingen

12 oktober 20202 minute read

Met een 4e plaats en 9 punten uit 5 wedstrijden kent Kieviten Dames 1 een goede start van seizoen 2020-2021. Deze week stond de uitwedstrijd tegen de Vlaardingse dames van Pollux op het programma. Pollux stond op een gelijk aantal punten en het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

De dames van Kieviten begonnen wat onrustig, maar al snel kregen ze grip op de wedstrijd. In het tweede kwart was het Fay Harkink die met een snoeiharde backhand de score opende. Pollux kwam met een reactie en scoorde de 1-1. Kieviten liet het hier niet bij zitten en Lisa van Wissen scoorde vlak voor rust nog de 1-2. 

Na rust gaf Kieviten nog meer gas. Fay Harkink scoorde haar tweede doelpunt van de middag uit een mooi uitgespeelde counter. Door een aantal kaarten aan de Wassenaarse zijde moesten de dames van Kieviten lange tijd met 10 speelsters spelen. Hierdoor kwam Pollux tot een slotoffensief, maar door goed verdedigingswerk en een aantal knappe reddingen van keepster Veerle Vink kwamen de Vlaardingers niet tot scoren.

Met een 1-3 eindstand gingen de 3 punten mee naar Wassenaar en klimt Kieviten dames 1 naar een mooie tweede plek in de ranglijst. 25 oktober staat de volgende (thuis-)wedstrijd gepland tegen Dordrecht.

Tags

De KievitenHockeyWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top