Ga naar hoofdinhoud

VVD: Samen werken aan een levendig centrum!

16 oktober 20202 minute read

Afgelopen dinsdag besloot de Gemeenteraad dat het Centrum een flinke opknapbeurt krijgt. Jarenlang is door ondernemers, bewoners en andere betrokkenen gewerkt aan een plan voor een gezellige en levendige toekomst voor het Wassenaarse dorpshart.

Zes jaar nadenken en uitwerken
Het plan is in de afgelopen jaren met alle betrokkenen opgesteld. Woordvoerder Bernard Menken benadrukt de noodzaak om nu in actie te komen: “Het winkellandschap is in de afgelopen jaren enorm veranderd en zal nog verder veranderen. Juist met die veranderende omstandigheden is het essentieel dat Wassenaar niet in het verleden blijft hangen, maar vooruit kijkt.” Internet-aankopen nemen een grote vlucht en vlak bij wordt de pompeuze Mall of the Netherlands opgeleverd. “Juist daarom is deze investering nu belangrijk.” stelt Menken. “Een mooi dorpscentrum kan in deze veranderende wereld met al zijn onzekerheden juist vertrouwdheid en geborgenheid bieden. Dat biedt perspectief voor nieuwe winkels en initiatieven.”

De Gemeente zet met alle partijen alle zeilen bij om ons centrum levendig en aantrekkelijk te houden voor alle Wassenaarders. De investering kost iedere Wassenaarder per saldo zo’n 3 euro per jaar. “Twee raadsleden vinden het geen goed plan en noemen de opfrisbeurt ondoordachte verkwisting. Naar mijn idee is dat een klap in het gezicht van alle ondernemers, het centrummanagement en de buurtverenigingen die jarenlang aan de planvorming meewerkten.” stelt Menken. “Het centrum wordt nog meer de plek waar alle Wassenaarders en bezoekers langer verblijven, iets eten, iets kopen, elkaar ontmoeten en het gevoel hebben er welkom te zijn.”

Extra investeringen
De Wassenaarse VVD vindt het belangrijk dat de investering als vliegwiel voor vele kleine investeringen gaat werken. “We zien dat de voorgenomen investering van de Gemeente nu al leidt tot nieuwe winkels en dat bestaande winkels worden verfraaid” stelt Menken. “There is no such thing as a free lunch” vervolgt hij. “We willen de betrokkenheid van alle partners zien en voelen. Daar hebben we met meerdere partijen een motie over ingediend. Maar we vergeten niet dat ondernemers met hun vrijwillige BIZ heffing nu en in de toekomst al € 130.000,- per jaar besteden.”

Digitaal spreekuur: woensdag 21 september 20.00 uur
Meld je aan via secretaris@vvdwassenaar.nl om met VVD fractieleden te discussiëren over dit centrumplan, de begroting 2021 en andere zaken die je aan de fractie wil voorleggen.

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top