Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Pixabay/Leo2014

Stijging aantal Wassenaarse coronabesmettingen zet door

20 oktober 202052 second read

In Wassenaar is onverminderd sprake van een stijging van het aantal coronabesmettingen. Vorige week was sprake van een toename van 84 bevestigde besmettingen. De teller staat vandaag in totaal op 362 bevestigde besmettingen. Dat betekent een stijging van 14 besmettingen ten opzichte van gisteren, maandag 19 oktober. Een week eerder, op maandag 12 oktober stond het aantal bevestigde besmettingen in Wassenaar op 264. In onze vorige corona-update van twee weken geleden stond dit aantal op 212 bevestigde coronabesmettingen. 

Vorige week dinsdag kondigde de Rijksoverheid nieuwe maatregelen af in een poging het coronavirus in Nederland te beteugelen. De horeca is (weer) gesloten, er geldt een dringend advies voor het dragen van mondkapjes, evenementen zijn verboden en in de buitenruimte geldt een maximum van vier personen per samenkomst. En zo zijn er nog meer maatregelen.  

De reguliere zorg in de ziekenhuis is vorige week verder afgeschaald. Zestig procent van de planbare, reguliere zorg wordt binnenkort niet meer geleverd. Burgemeester De Lange riep onlangs in een interview met Wassenaarders op om naar elkaar om te kijken en elkaar de ruimte te geven. 

Tags

Bevestigde besmettingenCoronacrisisCoronavirusWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top