Ga naar hoofdinhoud

Kunstgroep Wassenaar opent met CADANS

21 oktober 20202 minute read

Kunstgroep Wassenaar nodigt u uit in haar Galerie in de Molen voor een nieuwe tentoonstelling CADANS, geopend vanaf aanstaande zaterdag 24 oktober 14.00 uur. 

Dezelfde dag wordt de tentoonstelling ook online geopend op www.kunstgroepwassenaar.nl waar de exposerende kunstenaars hun werk laten zien en in korte video opnamen toelichten. 

Deelnemende kunstenaars zijn Stephanie Knage -tekeningen / Lili Berger – ruimtelijk werk / Birke Hesse – ruimtelijk werk en tekeningen / Marian Meerbeek – ruimtelijk werk / Erik Rumpff – fotografie / Thea Schenk – objecten / Frits Veenland – schilderijen / Vivienne Lopes de Leão Laguna – ruimtelijk werk en tekeningen.

Stephanie Knage is lid van Kunstgroep Wassenaar. Zij en de anderen zijn lid van Terra-Viva , een kleine kunstenaarsvereniging waarvan de leden regelmatig samenkomen om samen aan exposities te werken. Voor deze expositie Cadans hebben de kunstenaars zich georiënteerd op de Molen, niet zozeer de ruimte maar op het geluid dat de molen maakt. Muziek van Igor Stravinsky, At the Mill (uit The Fairy’s Kiss) en Frédéric Rzewski’s Winnsboro Cotton Mill Blues diende als inspiratie.

Het tentoongestelde werk refereert aan ervaringen die de kunstenaars hun hele leven hebben meegenomen, hebben uitgediept en nu eindelijk hebben toevertrouwd aan papier, doek of hout.

De een is uitgegaan van de repetatieve beweging van de molen die de cadans veroorzaakt. Bij iedere beweging ontstaat een product, een vermenigvuldiging van hetzelfde. Door de veelheid van hetzelfde ontstaat een patroon waaraan het product ondergeschikt geraakt. De pen van de ander beweegt in het ritme van de duinen, hij hoort de zee, de branding blijft gaan. Wat hij ziet en wat hij voelt is soms dichtbij, soms ver weg, als een ritme in cadans.

Soms komen schilderijen en objecten voort uit fascinatie voor geometrisch abstracte vormen, of gaat het om een grote speurtocht waaruit voorwerpen komen die situaties simuleren, omstandigheden, objecten en subjecten beschrijven. Tekenen is bij weer een andere het begin van alles, de basis van waaruit je als beeldend kunstenaar kunt werken, het momentum waarop je kunt loslaten en gaan vliegen, en wat je weer op aarde doet landen.

Kom kijken! De expositie loopt van 24 oktober tot en met 29 november 2020, donderdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Vanwege Corona zal de expositie in aangepaste vorm fysiek te zien zijn in Galerie in de Molen Molenplein 10a Wassenaar en vanaf zaterdag 24 oktober online op onze website: www.kunstgroepwassenaar.nl

 

Tags

CadansKunstgroep WassenaarTentoonstellingWassenaaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top