Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: politie Wassenaar

Vandaag in Wassenaar: Inbraakpreventie tips door agenten aan huis

21 oktober 20202 minute read

Vandaag, woensdag 21 oktober 2020, is de tweede European Focus Day on Domestic Burglary, oftewel woninginbraken. De politie Wassenaar wil er samen met bewoners alles aan doen om woninginbraken zoveel mogelijk te voorkomen. Jaarlijks worden in Nederland ruim 40.000 woninginbraken gepleegd. Politie en justitie doen er alles aan om dit te voorkomen en hier kunt u zelf ook iets in betekenen door de juiste preventieve maatregelen te nemen. Bijvoorbeeld door de deur en ramen altijd op slot te doen. De politie Wassenaar organiseert vandaag een actie waarin ze online en echt aan huis preventie tips delen.

Tussen 15:00 en 18:00 uur staan er twee agenten klaar om samen met u een ronde om het huis te lopen. Hierbij houden we natuurlijk rekening met de corona maatregelen door afstand te houden en alleen buiten rond te lopen. Ze voorzien u ter plekke van tips en trucs om de kans op een inbraak te verkleinen. U kunt u opgeven door tussen de genoemde tijden uw adres en contactgegevens doorgeven via Twitter, Facebook of Instagram. De politie neemt dan zo snel mogelijk contact op om een eenheid te sturen. Deelname is alleen voor adressen gelegen binnen de gemeente Wassenaar.

Wilt u online in contact komen met de wijkagent, politieagent of de handhaving? Van 17:00 tot 19:00 uur zitten wij online klaar voor uw vragen over veiligheid, leefbaarheid of algemene vragen. Stel ze via Twitter, Facebook of Instagram.

Tags

European Focus Day on Domestic BurglaryHuisbezoekinbraakpreventiePolitieTipsWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top