Skip to content

Duurzaam doen: het Groot Wassenaars Afvaldieet

22 oktober 20202 minute read

Graag willen wij samen met jou en je huisgenoten onze Meent Groen houden. Wassenaar is een mooi dorp. Om dit dorp- en de aarde- mooi te houden en prachtig te maken dienen we er zorgvuldig mee om te gaan. Doe je mee?

Het aanschaffen -en het weer weggooien- van spullen heeft van al ons gedrag de grootste milieu-impact. Wij hopen dat jij -net als wij- wilt gaan consuminderen om ervoor te zorgen dat wij en de volgende generaties een toekomst op deze planeet hebben. Daarom onze vraag om bewust en zichtbaar mee te doen met het Groot Wassenaars #Afvaldieet.

Op dit moment gooien we in Wassenaar per persoon per jaar veel spullen weg-gemiddeld per persoon in een jaar 209 kilogram afval – en dat is alleen in de grijze ton. Veel van onze afgedankte spullen worden verbrand en daarmee stoten we broeikasgassen uit die de aarde opwarmen en klimaatverandering veroorzaken. En wat we ter recycling aanbieden (PMD) wordt niet altijd recycled. De landelijke kranten stonden er vol van: Nederlands plastic dat gerecycled zou moeten worden is in Turkije gedumpt of staat lang te wachten op een nieuwe bestemming. Beter is het dus om samen minder afval aan te bieden aan Avalex- in welke vorm en in welke kleur container dan ook.

Het beste is het om de afvalkraan dicht te draaien- en dat begint thuis, bij onze eigen prullenmand. Met tips en informatie van Milieu Centraal en Zero Waste Nederland is het mogelijk om veel minder afval te produceren dan we nu doen. We vragen je mee te doen en met ons te starten met het Groot Wassenaars #Afvaldieet: lees op https://groenemeent.nl/wassenaars-afvaldieet/ hoe we dit samen gaan aanpakken.

 

 

Tags

AfvaldieetDuurzaam DoenGroene MeentWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top