Skip to content

Leer in 7 avonden de Basis van de FUTHARK met George Mensink

22 oktober 20203 minute read

Runen zijn eeuwenoud en werden gebruikt om te schrijven en voor heeling en magie. Het RunenSchrift is het schrift van de aarde. Vaak werd er geschreven op hout en steen. Het is een oer schrift en vaak vergankelijk.

Maar Runen zijn veel meer om alleen in te schrijven. Elk teken heeft ook een diepere betekenis en is daarom ook in een magische context te gebruiken. Je kan er helende boodschappen mee maken, beschermende amuletten, het is een schrift met veel mogelijkheden.

Tijdens deze cursus zult u de basis betekenis leren van de FUTHARK, het oudste germaanse runen alfabet van 24 tekens en u zult leren schrijven in dit magische schrift.

Op de laatste avond zullen we stilstaan bij de magische mogelijkheden van dit schrift.

De Cursus wordt gegeven door George Mensink, één van de drijvende krachten achter de Rozenburgse DrumCirkel, buiten zijn kennis over de kracht en magie van het drummen, is hij ook al jaren bezig met het bestuderen en het gebruiken van de Tarot. Hij is gast docent op de Academie voor Tarot. Ook houdt hij zich al jaren bezig met de psychologische kant van de magie. De ontdekkingsreis door de Runen waren voor hem ook een persoonlijke en magische ervaring die hij tijdens deze cursus graag met u deelt.

Deze cursus wordt, naast dat het online via ZOOM gegeven wordt, ook live voor “twee” personen (Covidproof) in Theehuijs Ruijs in Park de Paauw te Wassenaar.

Data: wo18-11-20, wo 2-12-20, wo 16-12-20, wo 6-1-21, wo 20-1-21, wo 3-2-21 en wo 17-2-20

Wat heb je nodig voor deze cursus

  • Schriftje + pen
  • Minimaal vierentwintig platte steentjes** om je runendeck mee te maken. Beste is om er meer mee te nemen, zodat er stenen kunnen afvallen en je fouten kunt permitteren.
  • Markers (watervast)
  • Een grote steen met plat oppervlak (deze hebben we later pas in de cursus nodig)
  • Een zakje, doosje om de stenen in te doen
  • Een kleedje om je stenen op te kunnen leggen.
  • Heb je een sjamaan trommel mag je deze meenemen tijdens het live event, we gaan de runen zingen

**Wat betreft de stenen. Het is van belang dat je een band met de stenen hebt, dus is het het beste dat je ze zelf gaat zoeken of kopen. Het leukste is om ze te verzamelen tijdens een wandeling, dan komen vanzelf de steentjes tevoorschijn die bij je horen.

Tickets:
https://www.eventbrite.nl/e/basiscursus-runen-7-avonden-tickets-126057580617?aff=eand

Tags

CursusFutharkRunenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top