Skip to content

Van 24 oktober t/m 1 november staat Fairtrade in het hele land in het zonnetje. Ook in Wassenaar!

23 oktober 20202 minute read

Fairtrade zorgt ervoor dat producten onder eerlijke handelsvoorwaarden worden verhandeld met respect voor mens en milieu. Bij Fairtrade worden bijvoorbeeld het recht op vakbonden en het verbod op gedwongen- of kinderarbeid nageleefd. De boeren en producenten ontvangen een eerlijke beloning voor hun werk. Ook zorgt Fairtrade voor langdurige handelsrelaties, zodat de boeren en producenten kunnen investeren in zichzelf, hun familie, en in de gemeenschap waarin zij leven. Daarbij schenken ze bij de keuze voor grondstoffen of productiewijze ook extra aandacht aan het milieu.

Waarom Fairtrade?

Iedere dag kun je tijdens het winkelen kiezen voor Fairtrade producten. U herkent de producten – aan het groenblauwe logo. Van deze producten weet u zeker dat ze onder eerlijke en duurzame voorwaarden zijn verhandeld. Met uw Fairtrade boodschappen zorgt u voor betere sociale en milieuomstandigheden voor boeren en producenten in ontwikkelingslanden. Ook als bedrijf of organisatie kun je Fairtrade producten inkopen. Bij de Wereldwinkel in Wassenaar zijn Fairtrade (cadeau)artikelen te koop en kunnen bedrijven Fairtrade koffie en thee inkopen. Het is dus heel gemakkelijk om te werken aan duurzame armoedebestrijding. Stuur een e-mail naar globalgoals@wassenaar.nl als u hierover meer wilt weten.

Doet u mee?
Supermarkten promoten deze week hun Fairtrade producten. Doet u ook mee? Verras iemand met een Fairtrade product, bak een taart met Fairtrade ingrediënten of geniet van Fairtrade koffie thuis, onderweg of op uw werk. Zo simpel kan het zijn. Dus één tip deze Fairtrade Week: begin bij uw dagelijkse boodschappen. Kies waar mogelijk voor Fairtrade producten, want elke aankoop telt!

Fairtrade Gemeente Wassenaar
Wassenaar is sinds 2013 een Fairtrade Gemeente. Dat betekent dat inwoners, winkels, bedrijven, maatschappelijke organisaties en de lokale overheid samen zorgen voor zoveel mogelijk eerlijke handel. De Werkgroep Fairtrade Gemeente Wassenaar stelt jaarlijks een verantwoording op, waaruit moet blijken dat de gemeente nog steeds aan de eisen voldoet. Deze werkgroep bestaat uit een gevarieerde groep met vertegenwoordigers uit verschillende sectoren van de samenleving. Kijk voor meer informatie op de website van Global Goals Wassenaar of neem contact op met de gemeente door een e-mail te sturen naar globalgoals@wassenaar.nl.

Tags

FairtradeFairtrade weekWassenaarWassenaar 4 global goals
Gerelateerde artikelen
Back To Top