Ga naar hoofdinhoud

Dank aan alle pleegouders in Wassenaar!

28 oktober 20202 minute read

2020 is een ongewoon jaar. De maatregelen om coronabesmettingen te voorkomen hebben grote invloed op ons leven. We zien elkaar minder en zijn meer thuis. Maar ‘thuis’ is niet voor iedereen een veilige haven. Vorig jaar hebben meer dan 23.000 kinderen in Nederland, voor een kortere of langere periode, bij pleegouders gewoond. Van 28 oktober tot 4 november is het de Week van de Pleegzorg. De gemeente bedankt de pleeggezinnen in Wassenaar voor hun belangrijke bijdrage aan de gezondheid en het geluk van de pleegkinderen.

Wethouder Inge Zweerts de Jong: “Het is heel ingrijpend als een kind uit huis wordt geplaatst, voor het kind én het gezin. Maar als uithuisplaatsing de beste oplossing is, dan is een pleeggezin een prachtige vorm van opvang. Ik vind het fantastisch dat er al zoveel pleegouders zijn die er voor deze kinderen zijn. Mocht u ook pleegouder willen worden, weet dan dat u het niet alleen doet en goed ondersteund wordt.”

Flink tekort aan pleeggezinnen
Op dit moment zijn er in Wassenaar ruim 20 pleeggezinnen. Toch is er nog steeds een tekort en wachten nog veel kinderen op een passend pleeggezin. Daarom zijn nieuwe pleeggezinnen hard nodig. Met de campagne Openjewereld.nu nodigt Pleegzorg Nederland iedereen uit om in de wereld van pleegzorg te stappen. Ieder kind is anders en daarom zoekt Pleegzorg Nederland een heleboel verschillende soorten pleegouders. Zeven dagen per week of af en toe een weekend of vakantie. Voor korte of voor langere tijd. Er is meer mogelijk dan je denkt.

Pleeggezinnen Wassenaar in het zonnetje
De gemeente heeft pleeggezinnen in Wassenaar een kaart en een bloemenbommetje gestuurd als dank voor hun inzet. Bent u ook pleegouder maar heeft u niets ontvangen? Neem dan contact op met de gemeente via 14070 of gemeente@wassenaar.nl. Vermeld duidelijk dat het om de Week van de Pleegzorg gaat. In verband met de privacy konden nu alleen de gezinnen bereikt worden die in beeld zijn van de jeugdzorgaanbieders, waaronder Jeugdformaat, Timon, Horizon, Enver en de William Schrikker Groep.

Meer informatie
Lees meer over het pleegouderschap op www.pleegzorg.nl of www.openjewereld.nu

Tags

PleeggezinPleegoudersWassenaarWeek van de Pleegzorg
Gerelateerde artikelen
Back To Top