Ga naar hoofdinhoud

CDA: Samen naar Covid-vrij Wassenaar

29 oktober 20202 minute read

Het lijkt alweer lang gelden, maar we hebben ook een rustige zomer met prachtig weer gehad. Veel dorpsgenoten hebben genoten van het zonnebaden aan zee. Aan het eind van de dag genietend van de horeca op het strand. Andere dorpsgenoten moeten weer een beetje op kracht komen door wat ze allemaal persoonlijk hebben meegemaakt door de Covid.

Het waren hele dubbele tijden, ook voor Wassenaarders. Voor degenen die niet naar het strand gingen was van alles te doen in de Langstraat en omgeving. Het leek wel, behalve de 1,5 meter borden, de noodzakelijke ontsmettingen, de kleine gezelschappen en alle vragenlijsten op terassen of we weer op weg waren naar een gewone situatie. Helaas zijn we weer terug bij af, maar alleen wel beter voorbereid.

In Wassenaar viel het in het begin mee, maar ook ons dorp is in de gevarenzone beland – we zitten zelfs in fase rood! Helaas werd de horeca, die zoveel geld en energie heeft gestoken om aan alle eisen te voldoen betreffende afstand en hygiëne, slachtoffer van de landelijk afgekondigde maatregelen. Grote teleurstelling voor hen en voor alle mensen die daar hun vertier en ontspanning hebben. Ook voor mensen die hun werk verliezen is het allemaal heel zuur. En dan hebben we het nog niet gehad over mensen die een familielid of vriend hebben verloren .

Het gaat niet alleen om de gezondheid en om de economie. Het gaat ook over de maatschappelijke gevolgen. Gelukkig zijn de sportverenigingen voor de jeugd nog open alsmede de scholen. We zullen ook extra moeten letten op toenemende vereenzaming van ouderen en ook jongeren. Ook de financiële problemen bij een deel van onze inwoners nemen toe. Het is nu echt tijd om als Wassenaarders ons van de beste kant te laten zien. Dat betekent dat ook wij ons aan de regels moeten houden wat betreft afstand, handhygiëne en het toegestane aantal gasten thuis. Zo zwaar is dat toch niet – een totale lock-down als in Melbourne waar je je huis niet eens uit mag, dat is pas ingrijpend!

Door aan de regels te houden kunnen wij ook actief bijdragen aan het beperken van de Covid spreiding, dat de scholen open kunnen blijven, dat de kinderen en liefst ook snel de volwassenen kunnen sporten en dat we de dreigende vereenzaming stoppen. Laten we eraan werken om in december de kerstdagen weer samen te kunnen vieren.

Tags

CDAGemeenteraadIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top