Skip to content
Fotocredit: ABBBouwgroep

Haagse VVD wil inspraak in bouw ANWB-terrein

29 oktober 20202 minute read

De Haagse omwonenden en de VVD in de hofstad hopen dat Den Haag inspraak houdt bij de toekomstplannen voor het ANWB-gebouw op Landgoed Clingendael. De partij laat dit weten nadat vorige week bekend werd dat de toeristenbond in zijn geheel het pand gaat verlaten.

Al op 7 september hebben de bouwer ABB en de gemeente Wassenaar een intentieovereenkomst getekend voor de herontwikkeling van het ANWB-terrein op Landgoed Clingendael.

Op het terrein aan de Wassenaarseweg zullen appartementen gebouwd worden. Dit terrein ligt op Wassenaars grondgebied, maar bevindt zich midden in het Benoordenhout. Reden voor de VVD-raadsleden Jan Pronk en Remco de Vos om de wethouder te vragen om in gesprek te gaan met de gemeente Wassenaar en zo de wensen duidelijk te maken.

Raadslid De Vos: „Wij hebben de afspraak dat omwonenden nauw betrokken worden bij nieuwbouwprojecten. Ondanks dat in berichtgeving door Wassenaar wordt aangegeven dat de bewoners worden betrokken, waren de eerdere ervaringen bij deze ontwikkeling niet positief. Dit moet nu echt beter.”

,,Nu de ANWB heeft besloten te verhuizen worden de kaarten opnieuw geschud. Hoogbouw hoort hier bij een park niet thuis. De gemeente Wassenaar moet een woontoren absoluut voorkomen. Ook niet om om de eigen woningopgaaf te realiseren op een locatie die tien kilometer uit de kern ligt”, aldus een buurtbewoner.

Bron: website VVD Den Haag/De Telegraaf

Tags

ANWB-terreinVVD Den HaagWassenaarWoningbouw
Gerelateerde artikelen
Back To Top