Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Alex Schröder

Kom dansen op het Koninklijk Conservatorium

29 oktober 20202 minute read

Ben jij het liefst elke dag aan het dansen? En heb je wel zin in dag vol dansplezier samen met andere kinderen? Doe dan op 15 november mee aan de ‘Leerlingendag’ van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Kom een dag dansen op het Koninklijk Conservatorium

Op zondag 15 november organiseert de Dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium een Leerlingendag: dit is dansdag speciaal voor jongens en meisjes van 7 t/m 12 jaar. Op deze dag is er van alles te doen. Je kunt meedansen tijdens verschillende danslessen, een voorstelling zien van leerlingen van de Dansvakopleiding en vragen stellen tijdens de Q&A. Tijdens deze dag staat dansplezier centraal en kun je ontdekken hoe het is om les te hebben op het conservatorium. Je hoeft geen danservaring te hebben om mee te doen. Informatie en aanmelden: http://www.koncon.nl/leerlingendag

Auditie voor jong talent
Wie zin heeft in een uitdaging kan op zaterdag 28 november auditie doen voor de Dansvakopleiding. Jongens en meisjes uit groep 4 t/m 8 van de basisschool kunnen meedoen. Er zijn audities om 10.30 en 12.30 uur, deelname is gratis. Muzikaliteit, creativiteit, coördinatie en gevoel voor beweging zijn het meest belangrijk. De jury kijkt naar talent, jarenlange danservaring is dus niet nodig. Het gaat erom dat je plezier hebt in het dansen. Informatie en aanmelden: http://www.koncon.nl/dansvakopleiding

Dansvakopleiding Koninklijk Conservatorium
Kinderen die de auditie succesvol doorlopen, kunnen instromen in het oriëntatieprogramma van de Dansvakopleiding. Het oriëntatieprogramma biedt kinderen in groep 4 t/m 8 van de basisschool de mogelijkheid lessen te volgen als introductie op de opleiding. Om van dans later je beroep te maken, is het namelijk goed om zo jong mogelijk te beginnen met de juiste training. Na het oriëntatieprogramma kun je auditie doen voor de Dansvakopleiding: een volledige opleiding tot professioneel danser, afgestemd op de eisen van de internationale beroepspraktijk.

De opleiding omvat een intensieve vakstudie die vanaf groep 7 van de basisschool kan worden gevolgd in combinatie met de School voor Jong Talent. Op de School voor Jong Talent kun je de basisschool (groep 7/8) en middelbare school combineren met de Dansvakopleiding.

 

Tags

AuditieDansenDansvakopleidingKoninklijk ConservatoriumLeerlingendag
Gerelateerde artikelen
Back To Top