Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Wethouder De Ridder bezoekt Wereldwinkel in Fairtrade week

29 oktober 20203 minute read

Van 24 oktober t/m 1 november staat Fairtrade in het hele land in het zonnetje. Ook in Wassenaar. In het kader van de Fairtrade week bezocht wethouder De Ridder de Wereldwinkel aan de Rijnsburgpassage.

Fairtrade week
De week van 24 oktober tot en met 1 november staat in het teken van Fairtrade. Een moment waarop bedrijven, winkels, gemeenten en vrijwilligers eerlijke handel extra onder de aandacht brengen. Juist in deze onzekere tijd is eerlijke handel belangrijker dan ooit. Boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden worden hard geraakt door het coronavirus. Wie voor Fairtrade producten kiest, geeft hen een steuntje in de rug.

Eerlijke en duurzame voorwaarden
Verschillende bedrijven promoten deze week hun Fairtrade producten die herkenbaar zijn aan het groenblauwe logo. Van deze producten weet u zeker dat ze onder eerlijke en duurzame voorwaarden zijn verhandeld.

Fairtrade voor organisaties
Ook bedrijven en organisatie kunnen Fairtrade producten inkopen. Bij de Wereldwinkel in Wassenaar zijn Fairtrade (cadeau)artikelen te koop en kan er Fairtrade koffie en thee worden ingekocht. Ook kunt u bij de Wereldwinkel terecht voor relatiegeschenken in de vorm van cadeauartikel, -bon, of een op maat samengesteld pakket. Het is dus heel gemakkelijk om ook als organisatie te werken aan duurzame armoedebestrijding.

Door vrijwilligers
Stichting Wereldwinkel Wassenaar werkt uitsluitend met vrijwilligers en heeft de ANBI status. Zij zetten zich in om door de verkoop van de in ontwikkelingslanden gemaakte producten de makers ervan een kans op betere leefomstandigheden te bieden.

Wethouder De Ridder steekt haar enthousiasme over de Wereldwinkel en de vrijwilligers niet onder stoelen of banken: ‘Een concept waarbij wordt gewerkt aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaam consumeren en eerlijke handel kunnen we als gemeente alleen maar ondersteunen. Ik ben dan ook erg trots op de vrijwilligers die dit mogelijk maken. Door te werken aan Fairtrade geven ze invulling aan meerdere duurzame ontwikkelingsdoelen, beter bekend als Global Goals.’

Fearbear-actie
Klanten van de Wereldwinkel kunnen tijdens de Fairtrade week meedoen aan de Fearbear-actie door te raden hoeveel kleine beertjes er in de grote pot zitten. Degene die het aantal heeft geraden of er het dichtst bij zit, wint een grote ijsbeer van vilt. De vilten kerstartikelen zijn gemaakt door vrouwen in Nepal. Zij verdienen daarmee een eerlijk loon waardoor zij beter in hun gezinsonderhoud kunnen voorzien. Ook zij zijn hard getroffen door de coronacrisis; de extra omzet kunnen ze heel goed gebruiken.

Fairtrade Gemeente Wassenaar
Wassenaar is sinds 2013 een Fairtrade Gemeente. Dat betekent dat inwoners, winkels, bedrijven, maatschappelijke organisaties en de gemeente samen zorgen voor zoveel mogelijk eerlijke handel. Daarmee leveren we een bijdrage aan de duurzame ontwikkelingsdoelen 2, 8 en 10. De Werkgroep Fairtrade Gemeente Wassenaar stelt jaarlijks een verantwoording op, om aan te tonen dat de gemeente nog steeds aan de eisen voldoet. Deze werkgroep bestaat uit een gevarieerde groep met vertegenwoordigers uit verschillende sectoren van de samenleving.

Kijk voor meer informatie op de website www.wassenaar4globalgoals.nl/fairtrade of neem contact op met de gemeente door een e-mail te sturen naar globalgoals@wassenaar.nl.

Tags

Fairtrade weekGemeenteLia de RidderWassenaarWereldwinkelWethouder
Gerelateerde artikelen
Back To Top