Ga naar hoofdinhoud

Begroting 2021: vooruitkijken en doorwerken in onzekere tijden!

30 oktober 20203 minute read

Deze week stemde de gemeenteraad in met de begroting voor 2021. Met alle onzekerheden rondom Corona ligt er nu een gedegen en sluitende begroting op basis van de laatste cijfers. Fractievoorzitter Laurens van Doeveren: “Deze begroting moet perspectief bieden aan inwoners en ondernemers, risico’s in kaart hebben en omgaan met onzekerheid. Dat is het maximale wat we nu kunnen doen”.

De Wassenaarse VVD biedt dat perspectief door nieuwe investeringen mogelijk te maken zoals met het plan om ons centrum op te knappen, sluipverkeer tegen te gaan en de Sporthal bij de Kieviten volgend jaar te bouwen. Dat geldt ook voor andere VVD-wensen; er is geld vrijgemaakt om het strand verder op te knappen en het bestemmingsplan voor de haven af te maken. Dat zijn twee toonaangevende locaties die we niet vergeten. Ook steunen we -met een eigen voorstel- extra lastenverlichting voor onze horeca en winkeliers die een extra steuntje in de rug verdienen, net als extra geld voor armoedebeleid. Het is voor iedereen gewoon een moeilijk jaar.

Helaas deelde niet elke partij die mening. ‘Lokale’ partijen als HvW willen niet investeren in Wassenaar vanwege het feit dat we niet de komende tien jaar alle landelijke ontwikkelingen kunnen inschatten. Fractievoorzitter Laurens van Doeveren in reactie: “Wij laten de nieuwe Sporthal, het opknappen van het centrum of de groene zone bij Valkenburg niet schieten. Dit zijn goede voorstellen van onze ondernemers, sporters, maatschappelijke organisaties en inwoners die hard nodig zijn. De voorstellen zijn financieel verantwoord gedekt. Bij nieuwe tegenslagen of ontwikkelingen lopen we als VVD nooit weg, maar zullen we dan oplossingen aandragen, net als de afgelopen jaren. Wassenaar kan op ons rekenen. In de tussentijd gaan we niet jaren stilzitten. Daarvoor is ons dorp te belangrijk”.

Niemand kan de hele toekomst voorspellen. De enige zekerheid die wij hebben is dat we als gemeentebestuur met elkaar zullen moeten blijven samenwerken. Natuurlijk zullen we dat als grootste lokale partij doen. Door goede voorstellen te steunen, bij te sturen waar nodig en samen te werken met andere partijen in de gemeenteraad. Het gemeentebestuur moet inspelen op alle Corona ontwikkelingen, doorgaan met het uitvoeren van goede plannen en tegelijkertijd de ambtelijke organisatie met Voorschoten splitsen. Zo krijgen we weer ‘Wassenaarse’ ambtenaren onder eigen regie. Een flinke klus voor aankomend jaar! Met deze begroting voor 2021 kunnen we in elk geval vooruit.

Het debat over de begroting terugkijken? Zie Wassenaar.nl onder kopje ‘gemeenteraad’

Wilt u meedenken over gemeentebeleid? Word lid van de VVD!

Fractie 271020 Cropped

De VVD-fractie. 

 

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top