Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Magnet.me

Hoe vind je een traineeship rondom Wassenaar?

30 oktober 20204 minute read

Afgestudeerd maar nog niet uitgeleerd? Dan is een traineeship iets om in overweging te nemen. Waarschijnlijk heb je deze term al vaker gehoord. Maar wat is een traineeship? En waarom zou je daaraan moeten beginnen? Lees hier alle ins en outs over traineeships en hoe jij de zoektocht naar een traineeship het beste kunt aanpakken. Wellicht heb jij binnen de kortste keren een leuke traineeship in de buurt van Wassenaar bemachtigd.

Wat is een traineeship?
Een traineeship is een traject waarin je wordt opgeleid tot werknemer binnen een bedrijf. In veel gevallen is dit voor een specifieke functie. Deze functie moet worden gevuld met een bekwaam en capabel iemand, vandaar dat je intensief begeleid en gecoacht wordt om hier zeker van te zijn. Hiernaast wordt er ook veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling besteed. Je leert bijvoorbeeld over het belang van effectief communiceren, een proactieve mentaliteit hebben en netwerken. Dit zijn allemaal dingen die tijdens je hele loopbaan nog goed van pas zullen komen. De hoeveelheid die je leert samen met de ervaring die je opdoet maakt een traineeship een uitstekende start van je carrière. Een traineeship duurt vaak 1 of 2 jaar en aangezien je de taken uitvoert van een volwaardige werknemer, verdien je ook evenveel geld.

Sommige traineeships bieden jou de ruimte om een kijkje te nemen bij verschillende afdelingen binnen een bedrijf en mag je een voorkeur geven voor welk segment van de organisatie jou interesseert. Dit is vaak het geval bij een management traineeship. Andere soorten traineeships zijn over het algemeen specifieker. Hier voer je vaak projecten uit binnen één afdeling. Bij een sales traineeship is dit vaak het geval.

Hoe werkt het sollicitatieproces voor een traineeship?
Nu je weet wat een traineeship precies inhoudt en hoeveel baat je erbij hebt, kan je waarschijnlijk wel begrijpen dat een traineeship erg populair is onder studenten en young professionals. Bij het solliciteren zul je er ook snel genoeg achter komen dat de concurrentie moordend is. Tussen alle mensen die waarschijnlijk net zoals jij, barsten van ambitie moet jij proberen op te vallen. Dit kan jij al vanaf de start al doen door middel van een ijzersterke motivatiebrief. Hierna volgen meerdere rondes (vaak 5 of 6) waarin de werkgever gaat selecteren wie er het beste bij het bedrijf past en de uiteindelijke functie na de traineeship het beste kan vervullen. Dit baseren ze op veel verschillende dingen zoals de studie die je hebt gedaan (sommige studies zijn populairder bij werkgevers dan anderen), je werkervaring en je bekwaamheid.

De sollicitatierondes bestaan vaak uit assessments, gesprekken, toetsen en soms ook nog andere opdrachten. Je weet natuurlijk nooit exact hoe je sollicitatiegesprek zult verlopen of wat voor assessments je voorgeschoteld krijgt. Wat je wel kan doen is zorgen dat je zo goed mogelijk bent voorbereid. Zorg dat je alle ins en outs over de traineeship weet en wat de recruiters van je verwachten. Lees je goed in over de organisatie en de bedrijfscultuur. Je kan bijvoorbeeld op zoek gaan naar interviews van werknemers in het bedrijf. Zo zorg je dat je een streepje voor hebt en weet je zelf ook precies waar je aan begint. Als jij de vraag krijgt: “Hoe kunnen we ons bedrijf volgens jou verbeteren?” kom je niet met een mond vol tanden te zitten. Ook is het slim om een aantal vragen voorbereid te hebben. Dan toon je interesse en vermijd je eventuele ongemakkelijke stiltes.

Hoe kom ik aan een traineeship?
Overtuigd dat een traineeship iets voor jou is? Dan kan je zoektocht niet snel genoeg beginnen. Tussen de overzichtelijke lijst van traineeships van online carriereplatform Magnet.me zullen veel mogelijkheden van traineeships staan waarvoor je kan en zult willen solliciteren. Deze lijst bestaat uit traineeships die door heel Nederland en zelfs het Verenigd Koninkrijk beschikbaar zijn. Ook in en rondom Wassenaar kan jij een waanzinnige traineeship vinden. Den Haag ligt natuurlijk op een aantal kilometers afstand. Hier zijn multinationals zoals Shell en Aegon gevestigd. Een van deze zou misschien jouw volgende werkgever kunnen worden. Of kies voor een interessante traineeship voor een van de ministeries van de Rijksoverheid. Bijvoorbeeld als finance trainee, waar je je kan bemoeien met de Rijksbegroting en de Miljoenennota. Zie jij jezelf al aan de slag gaan als trainee bij de Rijksoverheid, Shell of een van de andere geweldige bedrijven in de buurt van Wassenaar? Bekijk hier de lijst van traineeships rondom Wassenaar om te beginnen met zoeken.

Is een traineeship toch niet helemaal iets voor jou? Geen zorgen! Ook voor een stage of een startersbaan kan je bij Magnet.me terecht.

 

Tags

Magnet.meTraineeshipWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top