Ga naar hoofdinhoud

Halloween bij Scouting van Woesik

5 november 20202 minute read

Als je aan Halloween denkt, denk je aan spanning, aan griezelig verklede kinderen en aan uitgeholde pompoenen. Genoeg ingrediënten voor een leuk programma en lekkere soep voor de Bevers en Welpen bij Scouting van Woesik. De leiding en kinderen kwamen afgelopen zaterdag verkleed het scoutingterrein op. De sfeer zat er gelijk goed in. Lekker griezelen met elkaar.

Voor ieder kind had de leiding een pompoen gekocht. Uithollen van de pompoen is een hele klus. Maar als de pompoen dan ’s avonds thuis naast de voordeur staat en het lichtje erin brand, is de hele familie trots. Na het uithollen ging al het vruchtvlees in een grote pan. Met een geheim recept en verschillende toverspreuken staat er dan opeens een heerlijke pompoensoep op tafel. Bevers, Welpen en hun leiding zaten heerlijk te smullen. Vanwege de corona mochten de ouders dit jaar helaas niet komen eten.

Ondertussen zijn de Junioren, Zeeverkenners en Wilde Vaart aan het zeilen op de Kaag. Het is prima zeilweer; wind en zon. De kinderen genieten volop, want het is de laatste keer zeilen voordat het winterseizoen begint.

De Wilde Vaart is een nieuwe groep bij Scouting van Woesik. Het zijn bijna allemaal oud-Zeeverkenners. Hun leeftijden variëren van 16 t/m 18 jaar. De leden van de Wilde Vaart maken samen met hun begeleiding het wekelijkse programma. Als ze besluiten om te gaan zeilen, dan is dat meestal op een lelieschouw. Dat is een grotere zeilboot dan de vlet, waar de leden eerst op leren zeilen. De Wilde Vaart is de laatste speltak van de jeugdleden. Je beleeft een geweldige tijd. Samen met je vrienden en vriendinnen word je een hechte groep en je hebt allemaal een eigen rol in het team. Je kiest wat bij jou past. Voor de één is dat techniek, voor de ander is het organiseren. Weer een ander is goed in koken. Door veel te proberen en te leren, ontdek je jouw talenten. En die talenten mag een ieder op zijn of haar niveau verder ontwikkelen.

Bij Scouting van Woesik is genoeg te beleven. En iedereen mag zichzelf zijn. Kom gerust een paar keer gratis meedoen; iedereen vanaf 5 jaar is welkom. Kijk voor meer informatie op www.vanwoesik.com

Tags

HalloweenScoutingvan WoesikWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top