Skip to content

Mooi nieuws: zorgbonus voor alle medewerkers HMC

5 november 20202 minute read

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft vandaag de zorgbonus van 1000 euro netto toegekend voor alle medewerkers van HMC.

Alle HMC-medewerkers die tijdens de eerste coronagolf hebben gewerkt ontvangen binnenkort de zorgbonus op hun rekening. Het gaat in totaal om 3900 medewerkers in loondienst van HMC en 300 externe medewerkers die bijvoorbeeld als uitzendkracht of ZZP-er werkzaam zijn geweest tussen 1 maart en 1 september.

Daniëlle Horbach, lid van Raad van Bestuur van HMC, is verheugd dat het ministerie de aanvraag voor de bonus van HMC heeft toegekend. “We leveren onze zorg met liefde en lef toen en ook weer nu, voor én achter de schermen. Het is fantastisch dat dit wordt beloond. Door deze toekenning worden de zichtbare helden, maar ook de onzichtbare helden van HMC, zoals onze schoonmakers en onze medewerkers in het lab of ICT, beloond voor hun harde werken,” zegt Horbach. “Het is zeer verdiend.”

HMC vroeg de zorgbonus aan voor alle medewerkers van HMC omdat iedereen direct of indirect heeft bijgedragen aan de zorg voor Covid-patiënten of aan de noodzakelijke veranderingen in de zorgorganisatie. “Wij vinden dat de zorgbonus iedereen toekomt,” vertelt Daniëlle Horbach. “In de eerste golf, toen het hele ziekenhuis op z’n kop stond en grote veranderingen moest doorvoeren op alle afdelingen om de zorg te kunnen blijven verlenen. In de zomer toen we aan de inhaalslag begonnen voor de gewone zorg. En nu weer, nu ons ziekenhuis vol ligt en we opnieuw alles op alles zetten om de Covid-zorg en de gewone zorg te laten doorgaan. We weten dat dit veel van iedereen vergt. En juist daarom is deze blijk van waardering vanuit de overheid zo enorm welkom.”

Tags

HMCZorgbonusZorgpersoneel
Gerelateerde artikelen
Back To Top