Ga naar hoofdinhoud

Gemeente Wassenaar houdt webinar Zon op Dak

13 november 20202 minute read

Zon op Dak is de naam van het interactieve webinar dat de gemeente Wassenaar organiseert op maandag 23 november. Dit webinar is interessant voor mensen die in bezit zijn van een grootschalig dak of parkeerplaats in Wassenaar. Investeren in zonne-energie kan een lucratieve investering zijn. Tijdens dit webinar vertellen diverse deskundigen over alle ins en outs van Zon op Dak. De net opgerichte Wassenaarse Energiecorporatie geeft een presentatie.

Zon op Dak richt zich op grote daken. Met grote daken bedoelen we een oppervlakte van minimaal 80 vierkante meter. Daar passen 50 zonnepanelen op, goed voor 15 kilowattpiek. Energie van de zon draagt bij aan vermindering van de CO2-uitstoot en kan een lucratieve investering zijn. Naast besparing op eigen energiekosten leveren de panelen extra inkomsten op voor energie die u zelf niet verbruikt.

Samenwerking met de Wassenaarse Energie Coöperatie

Samenwerking met de Wassenaarse Energie coöperatie (WEC) levert u kansen en gemak op: zij kunnen de installatie en het onderhoud van het zonnedak regelen, zodat u daar als ondernemer geen omkijken meer naar heeft. Vanuit het rijk zijn subsidies beschikbaar voor energie opwek door zon. Nieuw is een subsidieregeling vanuit de provincie. Tijdens het webinar hoort u hier meer over en kunt u vragen stellen.

Programma Webinar Zon op Dak maandag 23 november van 19.30 tot 21.00 uur

  • Aftrap Lia de Ridder, wethouder duurzaamheid Gemeente Wassenaar
  • Kansen voor grootschalige zonopwek op daken en parkeerplaatsen door gemeente
  • Informatie over techniek en het verdienmodel van zon: mogelijkheden, dakconstructie, aansluiting, opwekcapaciteit, SDE subsidie etc. door Boonstoppel Engineering, externe specialist
  • Presentatie partij die zon pv heeft gerealiseerd: Sterrenbad (Sportfondsen)
  • Presentatie Wassenaarse Energie Coöperatie zoekt dak
  • Vragenronde 

Het webinar Zon op Dak vindt plaats op maandag 23 november van 19.30 uur tot 21.00 uur. Meld u aan via deze link.

Kijk voor meer informatie over zonne-energie op www.wassenaar.nl/les

Tags

GemeenteOnlineWassenaarWebinarZon op Dak
Gerelateerde artikelen
Back To Top