Skip to content

Gemeentepolis: zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

17 november 20202 minute read

Inwoners met een laag inkomen in Wassenaar kunnen zich verzekeren tegen hoge zorgkosten met de Gemeentepolis. Een collectieve zorgverzekering van Menzis die uitgebreide vergoedingen biedt tegen een betaalbare premie. Overstappen kan tot 31 december 2020 via de website gezondverzekerd.nl.

Wethouder Inge Zweerts de Jong: “De Gemeentepolis biedt onze inwoners met een lager inkomen een uitgebreid pakket tegen een betaalbare premie. Zo kan Iedereen in onze gemeente zich goed verzekeren tegen hoge zorgkosten.”

Voor wie?

Inwoners met een netto gezinsinkomen tot 130% van de bijstandsnorm kunnen de Gemeentepolis afsluiten. De maandpremie van de Gemeentepolis kan hoger zijn dan die van de huidige verzekering. Maar de collectieve verzekering vergoedt veel behandelingen, zorg, medicijnen en hulpmiddelen. Bij veel en hoge zorgkosten zijn verzekerden daarom vaak voordeliger uit met de Gemeentepolis.

Bij Menzis hebben verzekerden de mogelijkheid om het eigen risico in delen vooruit te betalen. Wanneer iemand veel zorgkosten verwacht, dan is het handiger om niet in één keer het eigen risico van € 385,- te moeten betalen. Door 10 maanden lang iedere maand € 38,50 te betalen, worden de kosten verdeeld. Als een deel van het eerder betaalde eigen risico niet wordt gebruikt, dan wordt dit in het volgende jaar terugbetaald.

Aanvullende pakketten

De Gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering die bestaat uit de verplichte basisverzekering en een aanvullende zorgverzekering. Er is keuze uit twee aanvullende verzekeringen. De pakketten bieden uitgebreide vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, brillen en lenzen en de maandelijkse eigen bijdrage voor de Wmo. De tandarts is optioneel mee te verzekeren. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd, ook voor een beugel.

Overstappen

Overstappen kan tot 31 december 2020 via de website www.gezondverzekerd.nl/wassenaar. Op de site staat ook meer informatie over de verschillende verzekeringspakketten. Door corona zijn er dit jaar geen spreekuren in de gemeente. Inwoners die hulp nodig hebben bij het overstappen kunnen via de site een afspraak maken voor een videogesprek met een overstapcoach van Menzis. Zorgverzekeraar Menzis is ook te bereiken via telefoonnummer: 088 – 222 40 80.

Komen inwoners er zelf of met hulp van hun omgeving niet uit? Dan kunnen zij contact opnemen met Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW) via telefoonnummer 070 – 511 22 26 (maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 14:00 uur).

Tags

GemeenteGemeentepolisLage inkomensWassenaarZorgverzekering
Gerelateerde artikelen
Back To Top