Skip to content
Fotocredit: Pixabay/Leo2014

Nog geen daling aantal coronabesmettingen in Wassenaar

17 november 20202 minute read

Vanavond volgt weer een persconferentie over de stand van zaken rond het coronavirus. Welke cijfers zijn op Wassenaar van toepassing?

In Wassenaar is onverminderd sprake van een stijging van het aantal coronabesmettingen. De teller staat vandaag in totaal op 590 bevestigde besmettingen.  Een week eerder, op maandag 12 oktober stond het aantal bevestigde besmettingen in Wassenaar op 570 dus een toename van 20 besmettingen in één week. In onze vorige corona-update stond dit aantal nog op 362 bevestigde coronabesmettingen. Sinds vandaag bedraagt het aantal Wassenaarders dat in een ziekenhuis is opgenomen (geweest) op 13 ziekenhuisopnames. Het aantal overledenen als gevolg van het coronavirus staat nu ook op 13. 

De NOS meldt dat premier Rutte en minister De Jonge vanavond in de persconferentie over corona nog niet zullen melden met hoeveel personen Kerst gevierd kan worden. De Jonge zei vanmiddag na een overleg met de meest betrokken ministers dat Kerst nog een heel eind weg is. Het aantal besmettingen is weliswaar gedaald, maar is nog altijd veel te hoog, zei hij. “Als we op dit niveau blijven, is de last voor de gezondheidszorg nog veel te groot.”

De minister van Volksgezondheid wees op de situatie in Canada, waar het aantal besmettingen na het familiefeest Thanksgiving weer snel toenam. “We moeten natuurlijk wel oppassen dat we onszelf niet onbedoeld een derde golf cadeau doen onder de kerstboom”, zei De Jonge.

Welke maatregelen gehandhaafd blijven en welke mogelijk worden geschrapt zal vanavond duidelijk worden

 

 

Tags

Bevestigde besmettingenCorona updateCoronavirusWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top