Skip to content

Duurzaam Doen? Zes tips

18 november 20202 minute read

Bijdragen aan het behoud van de Aarde en het verbeteren van de levens van velen klinkt heldhaftig. Elke inwoner van Wassenaar kan die held zijn. Hoe? Door stappen te zetten– klein en groot- en liefst snel. Duurzaam Doen als (team)sport. Doe je mee? Hieronder zes mogelijkheden.

1. Schaf juist in dit koudere en donkere seizoen zaken zoals tochtstrips, radiatorfolie en/of LED lampen aan om je energieverbruik te verminderen. Huiseigenaren kunnen hiervoor de voucher gebruiken die de gemeente heeft opgestuurd. Als je niet goed weet wat in jouw huis (huur of koop) de beste investering is, doe dan mee met een EnergyParty.

2. 25 online EnergyPartys heeft de gemeente ingekocht – deelname is gratis. Je krijgt een leerzame avond en terwijl iedereen thuis blijft praat je toch even bij met de buren. Binnen 2 uur leer je hoe jouw energieverbruik terug te dringen is. Gedragsverandering komt aan bod – en de terugverdientijden van kleine en grote maatregelen. De eerstvolgende online Energyparty is op 23 november – er zijn nog plekjes vrij. Geef door wanneer je aan dit webinar wilt deelnemen, dan plannen we ook andere data.

3. Kinderen? RecycleSint! Dit jaar vanwege corona online. Daarna hopelijk weer op locatie … We hebben zoveel mooi, compleet en waardevol speelgoed in onze huizen – zorg dat het rouleert – het is onnodig om alles steeds weer nieuw aan te schaffen.

4. Moet jij die bak wekelijks aan de straat zetten? Maak afval verminderen jouw sport en je kan een week overslaan. Start met een slankere grijze kliko en kijk samen met andere deelnemers van het Groot Wassenaars #afvaldieet naar manieren om minder afval te produceren. Deelnemers delen tips op social media om elkaar te helpen.

5. Ga jij elke dag naar de wc? Dan is dit wat voor jou! Hamster wc-papier via onderstaande website. Niet alleen koop je dan 100% gerecycled papier van The Good Roll – en blijven er meer bomen in leven, met deze aankoop zorg je ook voor meer toiletten in Ghana. Met schone en veilige toiletten kunnen meisjes ook daar alle dagen van de maand naar school. Koop een doos met 24 maxirollen voor 15 euro. Een goede deal voor poeperts.

6. Wordt die stilstaande (2e) auto voor de deur je teveel? Stap over op de 100% elektrische deelauto van Samen Slim Rijden. Je hebt nog nooit zo lekker – en duurzaam – gereden.

Meer weten? Vindt de informatie op www.Wassenaar4Globalgoals.nl.

Wassenaar4globalgoals logo

Tags

Duurzaam DoenTipsWassenaarWassenaar4globalgoals
Gerelateerde artikelen
Rijbewijskeuringen CBR In Wassenaar
Back To Top