Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Museum Voorlinden

Museum Voorlinden: Een visuele ontdekkingsreis door Listen to Your Eyes

18 november 20202 minute read

Museum Voorlinden presenteert vanaf 19 november Listen to Your Eyes. Voor deze collectietentoonstelling is oprichter en verzamelaar Joop van Caldenborgh (1940) de bijna onmogelijke vraag gesteld om een selectie te maken uit zijn zes decennia lang opgebouwde moderne en hedendaagse kunstcollectie. Dit resulteert in een visuele ontdekkingsreis die je meeneemt in het hoofd van de verzamelaar. Listen to Your Eyes gaat over vrij associëren, verhalen vertellen, de cyclus van het leven, maar bovenal over het plezier van het kijken.

Joop van Caldenborgh viert zijn verjaardag met een verzameling werken die je raken en fascineren door esthetiek, verhaal of ambacht. De selectie van de ruim veertig werken wordt niet chronologisch gepresenteerd, maar nodigt je uit om te kijken, te vergelijken, te ontdekken en je eigen verhaal te creëren.

Joop van Caldenborgh en museum Voorlinden
Op zestienjarige leeftijd kocht Joop van Caldenborgh zijn eerste kunstwerk. Zijn verzameling breidde zich de afgelopen halve eeuw uit tot een vooraanstaande collectie van moderne en hedendaagse kunst samengebracht onder de naam Caldic Collectie, naar het chemiebedrijf dat hij op 29-jarige leeftijd oprichtte. Ruim een halve eeuw na zijn eerste aankoop maakte hij zijn collectie toegankelijk voor het publiek. In 2016 opende museum Voorlinden – het huis voor zijn verzameling – haar deuren. Voorlinden heeft een actief verzamelbeleid dat moderne en hedendaagse kunst op de voet volgt, gedreven door nieuwsgierigheid en enthousiasme.

Listen to Your Eyes bevat werken van onder andere Philip Akkerman, Nicolas Chardon, Ryan Gander, Alex Katz, Paul Kooiker, Liza Lou, Juan Muñoz, Maurizio Nannucci, Robin de Puy, Bridget Riley, Jan Schoonhoven, Nils Völker en Yin Xiuzhen.

Voorlinden listentoyoureyes2

Fotocredit: Museum Voorlinden

Tags

Listen to your eyesMuseum VoorlindenTentoonstellingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top