Skip to content

Gemeente en Fonds Wassenaar tekenen convenant

20 november 20203 minute read

De gemeente stopt met het geven van eenmalige subsidies. In plaats daarvan, geeft de gemeente vanaf 2021 jaarlijks een bedrag aan Fonds Wassenaar. Fonds Wassenaar is een nieuw en onafhankelijk lokaal fonds waar stichtingen, verenigingen en groepen inwoners kunnen aankloppen voor financiële ondersteuning of advies. Naast het bedrag dat Fonds Wassenaar ontvangt van de gemeente, wordt extra geld ingezameld. Het doel is dat er jaarlijks 75.000 euro gegeven kan worden aan projecten die bijdragen aan een leefbaar en sociaal Wassenaar. De laatste jaren zijn in Nederland zo’n veertig lokale fondsen opgericht en deze hebben inmiddels een onmisbare, centrale functie in hun gemeente.

Afgelopen maandag zetten Wethouder Inge Zweerts de Jong en voorzitter Theo Keijzer hun handtekening onder de gemaakte afspraken tussen de gemeente en Fonds Wassenaar. “Ik ben heel blij met dit resultaat en heb de eerste mensen al doorverwezen naar Fonds Wassenaar. Het mooie van het Fonds is dat zij, naast een financiële bijdrage, ook helpen met advies. Ik ben trots op het bestuur en weet zeker dat zij veel Wassenaarse initiatieven zullen ondersteunen en versterken.”

Fonds Wassenaar: een lokaal fonds voor en door Wassenaarders
Het bestuur van Fonds Wassenaar bestaat uit een groep Wassenaarders met een groot netwerk en veel ervaring in de goede doelen sector. Zij hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om een efficiënte en toegankelijke organisatie neer te zetten. Met een financiële bijdrage en/of advies willen zij lokale projecten ondersteunen, verbinden en versterken.

Stichtingen en verenigingen, maar ook groepen inwoners zonder rechtsvorm, kunnen bij Fonds Wassenaar een aanvraag indienen. Het idee, project of activiteit waarvoor geld of advies wordt aangevraagd, moet voldoen aan bepaalde voorwaarden. Zo moet het bijvoorbeeld ten goede komen aan de inwoners van Wassenaar en een mooie aanvulling zijn op het aanbod van activiteiten dat er al is. Een van de vele voorbeelden uit andere gemeenten is een tuinhuisje voor een verzorgingsflat of hospice.

Het idee voor een lokaal fonds is ook voortgekomen uit de wens van veel Wassenaarders om geld te kunnen geven aan een Wassenaarse stichting die zich 100% inzet voor lokale initiatieven.

Bloembollenactie voor een feestelijke start
In de weekenden van 21/22 en 28/29 november, kunnen Wassenaarders een gratis zakje bloembollen ophalen bij hun wijk- of buurtvereniging. Het is de bedoeling dat de bloembollen, samen met een buurtgenoot, geplant worden in kale boomspiegels. Zo fleurt de wijk op en is er aanleiding voor een praatje. De bloembollen zijn een cadeau van Fonds Wassenaar.

Uw wijk-of buurtvereniging laat u weten waar en hoe laat u een zakje kunt ophalen. Doet uw wijk of buurt niet mee? Kom dan op 28 november tussen 11:00 en 13:00 uur naar De Warenar voor een zakje bloembollen en een kennismaking met het bestuur van Fonds Wassenaar.

Op www.fondswassenaar.nl leest u meer over de bollenactie. Bovendien vindt u hier alle informatie over een aanvraag of donatie.

kratten bloembollen

Tags

FondsWassenaarGemeenteSubsidiesWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top