Ga naar hoofdinhoud
Zonnepanelen op het Sterrenbad. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Webinar: een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen kan financieel voordeel opleveren

20 november 20203 minute read

Voor eigenaren van grote panden kan het beschikbaar stellen van het dak voor zonnepanelen financiële voordelen opleveren. Gemeente Wassenaar organiseert op 23 november een webinar Zon op Dak over de voordelen en mogelijkheden.

Kansen voor zonne-energie in Wassenaar
Wassenaar telt veel grote daken die te benutten zijn voor grootschalige opwek van zonne-energie. Het gaat om grote daken en parkeerplaatsen vanaf 80 vierkante meter, voor minimaal 50 panelen. Het financieel voordeel voor dakeigenaren zit in de vergoeding die ze krijgen voor het beschikbaar stellen. Daarnaast werken ze mee aan een groene omgeving, wat goed is voor hun imago. Wie straks zonnepanelen afneemt via dit dak haalt daar weer financieel voordeel uit. Zonne-energie wordt zo bereikbaar gemaakt voor iedereen die geen zonnepanelen kan of wil leggen op hun eigen dak. Sportfondsen is een van de gasten op het webinar Zon op Dak om te vertellen hoe het Sterrenbad stappen zet naar een duurzame exploitatie.

Wassenaarse Energie Coöperatie
Ook te gast is de net opgerichte Wassenaarse Energie Coöperatie (WEC). De WEC heeft de ambitie meerdere projecten uit te voeren in Wassenaar, allen gericht op het opwekken van duurzame energie. Het zonnepanelenproject dient er voor te zorgen dat inwoners van Wassenaar individueel via de WEC kunnen investeren in zonnepanelen op een nabijgelegen dak van de gemeente, een bedrijf of een instelling. De bewoners uit Wassenaar krijgen zo de mogelijkheid om zonnestroom op te wekken. Hiermee maken ze zonne-energie bereikbaar voor inwoners die zelf geen zonnepanelen op hun dak kunnen of willen leggen. Ook nemen ze eigenaren werk uit handen. Tijdens het webinar geeft de WEC een toelichting.

Waarom zonne-energie?
Volgens het Klimaatakkoord uit Parijs moeten we er met zijn allen voor zorgen dat we in 2050 zo min mogelijk CO2 uitstoten. Dit doen we onder meer door grootschalige opwek van schone en hernieuwbare energie. In onze regio is energie en dus ook in Wassenaar is energie uit zonlicht belangrijk en kansrijk. Daarom zijn in de regio afspraken gemaakt dat er in 2030 op 40% van de grote daken zonnepanelen liggen. Het webinar Zon op Dak is bedoeld voor eigenaren van grote daken en parkeerterreinen en voor mensen die geïnteresseerd zijn om zonne-energie af te nemen, maar dat via hun eigen dak niet kunnen of willen.

Meld u aan via www.wassenaar.nl/zonopdak
Het webinar Zon op Dak vindt plaats op 23 november van 19.30 tot 21.00 uur. Ga naar www.wassenaar.nl/zonopdak en meld u aan. Na het webinar zijn we ook bereikbaar voor vragen en informatie als u verdere stappen wilt zetten.

Tags

GemeenteWassenaarWebinarZonne-energieZonnepanelen
Gerelateerde artikelen
Back To Top