Skip to content

Jongeren in het nieuws

21 november 20202 minute read

In deze column besteden we o.a. aandacht aan wat er landelijk ook speelt en ook binnen andere Gemeentes waar het jongerenwerk van Stichting Jeugd en jongerenwerk actief is. Ook binnen de politiek wordt hier aandacht aan gegeven, namelijk het zorgelijke feit dat steeds meer jongeren een mes bij zich dragen voor o.a. hun veiligheid. Minister Ferd Grapperhaus ( Jusititie ) wil per wet laten regelen dat er een verbod komt voor jongeren om messen te kunnen kopen in de winkel. Dit is naar aanleiding van landelijke zorgen om de vele steekincidenten onder jongeren.

Jongeren worden op het idee gebracht door bijvoorbeeld de zogenoemde drillrapvideo’s waarin jongeren met messen staan te zwaaien en zo jongeren uitdagen. Ook in Wassenaar zijn er signalen over jongeren die messen bij zich dragen, gelukkig zijn er nog geen steekincidenten gemeld aldus de Politie. Mocht je signalen krijgen dat er bij jou in de buurt jongeren lopen die messen bij zich dragen, neem dan gerust contact op met het jongerenwerk. Wij gaan dan actief de straat op om deze jongeren aan te spreken en te wijzen op de gevaren en risico’s van het dragen van de messen. Ook willen we jongeren die zich bedreigd of angstig voelen aanmoedigingen om hierover te praten. Ook zij kunnen contact opnemen met het jongerenwerk. Hieronder vind je onze contactgegevens: Rens Cornelisse 0635130078 Simone Stap: 0619789178 en Manon de Bruijn: 0631004733

Verbod op vuurwerk
Op de middelbare scholen had het jongerenwerk 2 voorlichtingen gepland staan over vuurwerk. Door het landelijke verbod op vuurwerk gaat deze voorlichting niet door. We willen jongeren uiteraard niet aanmoedigen om vuurwerk af te steken door veilig afsteekpakketjes uit te delen. Op Sociale media zullen we wel aandacht besteden met een campagne over vuurwerk maar dit is meer gericht op de boetes die je kunt krijgen en jongeren te ontmoedigen om (illegaal) vuurwerk af te steken. Deze campagne is te volgen op onze Instagram pagina bendr.wassenaar.

Meer weten?Wil je meer weten over wat het jongerenwerk voor jou(w kind) kan betekenen? Neem dan contact op via 0182-640694 of bezoek onze website: https://www.bendrvoorjou.nl/wassenaar

logo handtekening

Tags

BendrColumnjongerenwerkStichting Jeugd- & JongerenwerkWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top