Ga naar hoofdinhoud

A Christmas Carol, het beroemde Kerstverhaal van Charles Dickens

23 november 20202 minute read

Charles Dickens’ novelle, “A Christmas Carol” (1843), is het beroemde verhaal waarin de wrek Ebenezer Scrooge op Kerstavond door verschillende geesten bezocht wordt. Marley Jacobs, zijn voormalige zakenpartner is één van hen, samen met de geesten van het verleden, heden en de toekomst.Iedere geest heeft een andere boodschap voor Scrooge. Ze laten zien dat zijn gierigheid en onverschilligheid tegenover zichzelf en anderen zijn eigen en hun levens er niet vrolijker op maakt.

Aan het eind van het verhaal komt Scrooge tot inkeer. Hij beslist dat hij zijn leven wil veranderen voordat het te laat is. ‘Ik zal het verleden, heden en de toekomst tot mij door laten dringen. Ik zal de lessen die ik daaruit geleerd heb, toepassen”.

Wat kunnen we hier vandaag de dag nog steeds van leren? Zal het in een steeds verder verdeelde wereld nog mogelijk zijn om te leren delen, samen te leven en naar elkaar te luisteren? De kloof tussen rijk en arm lijkt steeds groter te worden en wat waar en niet-waar is weten we soms niet meer. In dit verhaal horen we dat door te delen en elkaar te respecteren er veel gewonnen kan worden.
Ashley Ramsden wordt begeleid door het vierstemmig koor, The Plum Pudding Singers, dat a capella traditionele Christmas Carols ten gehore brengt tijdens en voor de voorstelling. De vier zeer getalenteerde zangers zijn allen afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

EDUCATIE
Deze voorstelling wordt ook gespeeld op diverse internationale en Nederlandse scholen voor Voortgezet Onderwijs in Nederland. Het is ook mogelijk een workshop met Ashley Ramsden te boeken. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met STET Educatie.

HET 2020 GOEDE DOEL: (wordt nog bekend gemaakt)

DATA & LOCATIES
15 & 16 december 17:00 and 20:30 – Muiderslot, Muiden bij Amsterdam
17 december 19:00 Leidse Schouwburg, Leiden
18 – 20 december 15:00 en 20.15 Het Nationale Theater – Theater aan het Spui-Zaal2, Den Haag

Duur voorstelling: 90 minuten (geen pauze)

CORONA: STET voegt zich naar alle maatregelen die door de Nederlandse overheid gesteld zijn uit. Bekijk deze alvorens te boeken.
Voor meer informatie en kaarten: www.theenglishtheatre.nl

Tags

A Christmas CarolCharles DickensThe English TheatreVoorstellingen
Gerelateerde artikelen
Back To Top