Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Facebook Mark Slats

Mark Slats steekt oceaan over voor wereldrecord én goede doel

27 november 20202 minute read

Dit weekend vertrekt plaatsgenoot Mark Slats samen met roeimaat Kai Wiedmer naar La Gomera, één van de Canarische Eilanden) voor deelname aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge, beter bekend als ‘world’s toughest row’. Deze race gaat op 12 december van start. De race brengt het roeikoppel naar Antiqua in de Caribische Zee, een tocht van 5.000 kilometer. 

Het roeiduo heeft een torenhoge ambitie: een wereldrecord roeien in het pairs segment. Daarnaast wordt ook geld ingezameld voor kinderkankeronderzoek (via de Maarten van der Weijden Foundation). Het streven is om 65.000 euro in te zamelen. Met de Row4Cancer ROEI CHALLENGE kun je meehelpen met geld inzamelen. “Wij roeien zo snel mogelijk 5.000 km van La Gomera naar Antigua, wat is jouw uitdaging op een ergometer? Bepaal je uitdaging, haal donaties op en roei mee. Alleen, in teamverband of met je hele vereniging,” luidt de oproep van Mark Slats op zijn Facebookpagina. Kijk voor meer informatie, doneren en aanmelden op www.markslats.nl 

Mark Slats: “In deze tijden waarin er niets mag, is dit iets wat wél kan. We hopen dan ook dat er zoveel mogelijk mensen mee doen! We rekenen op jullie, net als de kinderen met kanker!”

Bekijk hier nog eens de reportage over de doop van de oceaan roeiboot waarmee het wereldrecord en het geldbedrag moet worden binnengehaald. 

 

 

Tags

Kai WiedmerMaarten van der Weijden FoundationMark SlatsRecordpogingRow4cancerTalisker Whisky Atlantic ChallengeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top