Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Wethouders stellen zonnedak Sterrenbad in gebruik

30 november 20202 minute read

Afgelopen donderdag vormde het Sterrenbad het toneel van een feestelijke ingebruikstelling van de zonnepanelen op het dak van het zwembad. De wethouders Lia de Ridder (duurzaamheid) en Inge Zweerts de Jong (sport) stelden het zonnedak in gebruik. Dat was nu mogelijk omdat het Sterrenbad weer open is voor bezoek. De coronamaatregelen zijn sinds woensdag 18 november weer versoepel. Als gevolg daarvan zijn de zwemlessen hervat en mag er weer in groepsverband worden gesport. 

Op het dak van het Sterrenbad in Wassenaar liggen sinds kort 329 zonnepanelen. Ze zijn goed voor een totaal opwekvermogen van 112 kW. Hiermee kan 11 procent van de stroombehoefte van het zwembad duurzaam worden opgewekt. De aanleg van een zonnedak toont de ambities van het zwembad om te verduurzamen en zo de uitstoot van CO2 terug te dringen. Het initiatief van Sportfondsen Wassenaar is een eerste concrete invulling van een gezamenlijke zoektocht met de gemeente naar verduurzamingsmogelijkheden voor het zwembad.

Ruben Ribbius, procesmanager Lokale Energiestrategie van de gemeente Wassenaar, laat weten blij te zijn met het resultaat. “Dit is een mooi tastbaar resultaat. Het realiseren van zonnepanelen op het dak van het Sterrenbad was één van de ambities die snel realiseerbaar waren.” Ribbius kijkt met tevredenheid terug op de samenwerking met het Sterrenbad bij de realisatie van het zonnedak en verduidelijkt dat men bij het realiseren van het zonnedak niet over één nacht ijs is gegaan. “Uiteraard zijn eerst de duurzame mogelijkheden onderzocht en is o.a. gekeken naar de draagkracht van het dak van het zwembad en de dakbedekking.” 

De gemeente Wassenaar probeert zoveel mogelijk duurzame energie initiatieven op touw zetten en de samenwerking binnen de gemeente Wassenaar te zoeken en doet dat ondermeer met de Kimaattafel. De eerste Klimaattafel werd in 2018 in het Sterrenbad georganiseerd. De eerstvolgende klimaattafel vindt plaats op 9 december a.s. Dan is Ed Nijpels te gast

Fotobijschrift: Wethouders Inge Zweerts de Jong (l) en Lia de Ridder (r) stellen het zonnedak in gebruik. 

Tags

GemeenteSterrenbadWassenaarZonnepanelen
Gerelateerde artikelen
Back To Top