Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Interactieve kaart verkeer kan tot 7 december ingevuld worden

1 december 20202 minute read

Op woensdag 25 november organiseerde de gemeente Wassenaar een webinar over het verkeer in Wassenaar. Tijdens dit webinar gaf hoogleraar en ‘fietsprofessor’ Marco te Brömmelstroet een verrassende én andere kijk op het verkeer in Wassenaar en werden de kijkers bijgepraat over het verkeersonderzoek.

Bekijk de interactieve kaart

Kijk het webinar terug

Verkeersonderzoek
In 2020 is de gemeente gestart met een verkeersonderzoek naar ongewenst verkeer in Wassenaar. Onderdeel van dit onderzoek is een kentekenonderzoek dat dit najaar plaats zou vinden. Door de coronamaatregelen is een dergelijk onderzoek niet representatief maar dat betekent niet dat het probleem verdwenen is.

Voor het verkeersonderzoek is een interactieve kaart geïntroduceerd. Op deze kaart kunt u tot 7 december uw verkeerspunten van zorg aangeven. Deze worden meegenomen in het verkeersonderzoek.

Het recht van de snelste
Te Brömmelstroet is medeauteur van het boek ‘Het recht van de snelste’. Hierin gaat hij met schrijfster Thalia Verkade op zoek naar het antwoord op de vraag ‘van wie is de straat?’. Wethouder Klaver (Verkeer) legt uit waarom een andere blik op het verkeer verfrissend werkt voor het onderzoek. “Tot nu toe hebben we vooral gekeken waar het ongewenste verkeer vandaan komt en door wie dit wordt veroorzaakt. Maar moeten we ook niet eens goed naar onszelf kijken? We willen dat Wassenaar een leefbaar dorp is; ook op en rondom de straat. Niet alleen minder auto’s maar ook ander gedrag en een andere inrichting van de straat leveren een leefbaarder en veiliger dorp op. Te Brömmelstroet helpt ons bij die wegomlegging van ons denken.”

Tags

GemeenteVerkeerverkeersonderzoekWassenaarWebinar
Gerelateerde artikelen
Back To Top