Ga naar hoofdinhoud

Ronald Zoutendijk benoemd tot lid gemeenteraad Wassenaar

1 december 20202 minute read

Op dinsdag 24 november 2020 is Ronald Zoutendijk door burgemeester Leendert de Lange beëdigd als lid van de gemeenteraad van Wassenaar.Ronald Zoutendijk (64) volgt daarmee René Beerepoot op, die vanwege vertrek naar Taiwan zijn raadszetel moest opgeven.

Ronald Zoutendijk: “Het CDA in Wassenaar heeft een uitstekende wethouder en fractieleden, die de belangen van alle Wassenaars behartigen. Ik ben blij dat ik samen met de andere gemeenteraadsleden de komende tijd deze eervolle functie mag vervullen en zal mij met veel plezier inzetten voor de belangen van de Wassenaarse bevolking. Het christelijke geloof is daarbij uitgangspunt en inspiratiebron voor mijn politieke handelen.”

Fractievoorzitter Ronald Everard: “Wij zijn blij dat met de benoeming van Ronald Zoutendijk onze fractie weer compleet is. Ronald Zoutendijk is al jarenlang lid van het CDA en was gedurende 8 jaar vicevoorzitter van het bestuur. Met zijn kennis en ervaring gaat de fractie met veel energie verder om pal te staan voor onze mooie gemeente. Ronald zal zich in de eerste plaats gaan richten op de fysieke leefomgeving”.

Ronald Zoutendijk woont samen met zijn vrouw Debbie sinds 1990 in Wassenaar. Zij hebben drie kinderen en zes kleinkinderen. In het dagelijks leven is Ronald bestuurder van de Stichting Siriz. Dit is een landelijk werkzame organisatie voor preventie, ondersteuning en zorg bij onbedoelde zwangerschap. Hiervoor werkte hij in de verslavingszorg, jeugdhulp, leerplichthandhaving en filantropie. Van 1990 tot en met 1995 was hij directeur van het toenmalige kindertehuis ‘De Sonnenburgh’ aan de Lindelaan in Wassenaar.

Ronald Zoutendijk: ‘De gemeente staat voor een flink aantal opgaven. We zitten midden in een coronacrisis, die ook in ons dorp veel mensen en bedrijven raakt. Bovendien heeft de gemeente te kampen met hoge uitgaven voor jeugdhulp en maatschappelijke ondersteuning. Het schrijnende tekort aan woningen, met name voor startende jongeren, en de verkeersknelpunten vragen om een doortastende aanpak. Als gemeente zullen we het vertrouwen van de inwoners van Wassenaar moeten behouden en waar nodig moeten terugwinnen. Voor al deze zaken wil ik mij de komende tijd inzetten, samen met de andere leden van onze fractie. Gelukkig gaat er veel goed in Wassenaar en zijn veel mensen bereid zich voor een ander in te zetten.”

201130 Ronald Zoutendijk CDA Wassenaar

Ronald Zoutendijk.

 

Tags

CDAGemeenteraadIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top