Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Renovatiewerkzaamheden Huize Ivicke stilgelegd

4 december 202045 second read

De gemeente Wassenaar heeft renovatiewerkzaamheden aan Huize Ivicke stilgelegd omdat Huize Ivicke mogelijk vleermuizen als medebewoners heeft. Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad. 

Eind oktober begon de gemeente met de renovantiewerkzaamheden maar deze zijn nu worden gestaakt. Op 25 november is bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid een melding binnengekomen over de mogelijke aanwezigheid van vleermuizen en dat wordt nu onderzocht. Het college schrijft dat er tot nu toe geen aanwijzingen waren voor de mogelijke aanwezigheid van vleermuizen. Huize Ivicke wordt sinds 2018 gekraakt en de gemeente heeft het pand regelmatig bezocht, zo staat in de brief. 

Op het moment dat de werkzaamheden werden stilgelegd, werden juist werkzaamheden verricht aan de dakgoten. Deze waren niet waterdicht en om inwatering te voorkomen, zo schrijft het college, zijn er noodvoorzieningen getroffen om een en ander waterdicht te maken. In de brief wordt geen datum genoemd wanneer de renovatiewerkzaamheden worden hervat. 

 

Tags

Huize IvickeRenovatiewerkzaamhedenVleermuizenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top