Ga naar hoofdinhoud

VVD Wassenaar: doorpakken op verkeer!

4 december 20202 minute read

Op woensdag 25 november organiseerde wethouder Klaver (VVD) het webinar “Blik van de weg”. Ruim 150 Wassenaarders logden in om te luisteren en met senior beleidsmedewerker verkeer Fred Sip mee te praten over mobiliteit en infrastructuur.

Verkeer is in Wassenaar altijd een actueel gespreksonderwerp. Alle fracties in de gemeenteraad willen minder sluipverkeer. En nagenoeg alle inwoners zijn van mening dat verkeersdruk in ons dorp omlaag moet. “De ideale situatie is duidelijk.” stelt VVD-raadslid Bernard Menken: “Verkeer hoort thuis op de wegen waar het thuis hoort. Doorgaand verkeer van Amsterdam naar Rotterdam hoort op de A4. Niet op de A44 en de N44. En al helemaal niet op de Backershagenlaan.”

Symptoombestrijding is een heilloze weg. De VVD is ervan overtuigd dat een oplossing op links een nieuw probleem op rechts creëert. “Zo is het zinloos om nú van de Rijksstraatweg / N44 een 50 kilometer weg te maken. Dan krijg je direct meer verkeer over het Stoeplaan tracé.” stelt Bernard. “Er rijden dagelijks zo’n 500.000 auto’s Den Haag in en uit. Wij vinden dat de A12, de N14 en de nieuwe Rotterdamse baan daar veel geschikter voor zijn dan de Jagerslaan.” De VVD is dan ook blij dat het Wassenaarse verkeersonderzoek breder wordt getrokken.

Ondertunneling van de N44 lijkt een onbereikbaar ideaalbeeld. “Daarom moeten we alle andere scenario’s bekijken. OV, lightrail, E-bussen, 30 kilometer zones, spitssluitingen en alle andere varianten. De VVD wil alle mogelijkheden voor een betere woonomgeving open houden.” stelt Menken. Dat hoeft niet ten koste van de bereikbaarheid van Wassenaar te gaan. “Onze wegen zijn prima in staat om al het verkeer dat in ons dorp iets komt halen of brengen netjes af te handelen. En dat mag niet belemmerd worden door verkeer dat niet in die categorie thuis hoort.” zegt Menken stellig.

Op wassenaar.nl/webinarverkeer staat een link naar een interactieve kaart met knelpunten. Ook is hier het hele webinar terug te kijken. Bernard hoopt dat iedereen met visie en een mening hier zijn of haar opmerking plaatst. “Er staan al heel veel klachten, reacties en suggesties. Die zijn samen niet een to-do list, maar geven een samenhangend beeld.” vervolgt hij. “Het is frappant dat 80% betrekking heeft op doorgaand verkeer. Als we dáár meters op maken zijn onze lokale problemen in no-time opgelost.”

Meedenken over de koers van de Wassenaarse VVD? Word lid en kijk op wassenaar.vvd.nl

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top