Ga naar hoofdinhoud

Love came down – interview met Chris en Elize [1/3]

8 december 20202 minute read

Nog een paar weken totdat het weer Kerst is. Samen met onze leden van de Buurtkerk Wassenaar leven we toe naar het Kerstfeest. Het feest waarin we de geboorte van Jezus Christus herdenken. Het thema van dit jaar is: ‘Love came down’.

De komende weken tot Kerst wordt er elke week een interview gehouden met één of twee van onze leden. Het eerste interview wordt gehouden met Chris en Elize.

Even voorstellen
Wij zijn Chris en Elize en we zijn gezegend met twee kinderen, Kara (7) en Arion (5). Wij zijn in 2019 vanuit Zuid-Afrika naar Nederland verhuisd en voelen ons sindsdien thuis in de Buurtkerk. We houden van joggen en fietsen in de natuur rondom Wassenaar. Chris zijn passie is ‘impact investing’: door middel van strategische financiële steun worden bedrijven en infrastructuur in ontwikkelingslanden versterkt. Elize houdt van het maken van muziek en grafische/profetische kunst. Dit zijn voor haar kanalen waarmee zij tot de harten van mensen kan spreken. Vooral op plaatsen waar gevoelens van eenzaamheid heersen, zoals in verzorgingshuizen.

Het thema van onze kerstdienst is ‘Love came down’. Waar denken jullie aan bij dit thema?
Het is een herinnering dat God liefde is, de essentie van Zijn wezen! Jezus kwam naar de aarde om volmaakte liefde te laten zien en te schenken. Liefde die alles omvat! Hij deed dit zodat wij het wonder van zijn eeuwige genade en liefde kunnen ervaren en verspreiden.

Elize, jij bent betrokken bij het kinderwerk in onze kerk. Wat zou je de kinderen van Wassenaar mee willen geven over Kerst?
Ik zou ze graag meegeven dat Jezus het kostbaarste geschenk is dat ons ooit is gegeven. Het geschenk is verpakt in genade. Het is voor iedereen, zelfs voor degenen die het niet verwachten of denken het niet te verdienen. Als je dit geschenk uitpakt, besef je dat je er mag zijn zoals je bent. Je vindt liefde die je volledig omarmt, en je nooit zal laten gaan. En hoop om je door alle moeilijkheden heen te helpen.

Wat willen jullie de lezer meegeven?
Kerstmis is een tijd waarin we liefde, hoop en vrijheid vieren. Het is een turbulent jaar geweest met onvoltooide plannen en wisselvallige emoties. Toch is er één constante: de allesomvattende liefde van Jezus… We kunnen zekerheid en hoop vinden als we Hem volledig vertrouwen en in Zijn liefdevolle omhelzing vallen.

 

Tags

Buurtkerk WassenaarInterviewKerstfeestWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top