Ga naar hoofdinhoud

Burgerinitiatief plaatst handreinigingskiosken in Wassenaar

10 december 20203 minute read

Enige tijd geleden vatte een tweetal Wassenaarders het plan op om Wassenaar en haar inwoners extra te beschermen tegen het nog steeds heftig rondwarende coronavirus.  Met name in de drukke decembermaand is het van groot belangrijk om het publiek zo goed mogelijk te beschermen. Eén van de initiatiefnemers plaatst met zijn bedrijf al vele maanden naar volle tevredenheid deze handreinigingskiosken in diverse landen in Europa. Vanuit die visie en ervaring ontstond het plan om ook in Wassenaar een zestal kiosken helemaal gratis te plaatsen op drukbezochte plaatsen om zo van Wassenaar een veilig dorp te maken: Een ‘feel good village’.

De kiosken bevatten een vloeistof, die Europees is goedgekeurd en beschermt tegen alle corona virussen. Doordat de vloeistof op waterbasis is, zullen de handen niet uitdrogen. Ook blijven de handen goed beschermd, doordat de vloeistof een beschermende laag om de handen aanbrengt. De kiosken zijn bovendien voorzien van een beeldscherm, waarop film, foto of tekst boodschappen van winkeliers, organisaties, ondernemers, de gemeente, de overheid of de ondersteuners van het project geplaatst worden.

Het maatschappelijk draagvlak voor dit burgerinitiatief is groot. Vele Wassenaarse organisaties zoals bijvoorbeeld de SMOW , de Zonnebloem, het Rode Kruis, de ouderenbonden KBO en Wasbo , de bibliotheek Wassenaar en het Centrummanagement /Winkelen in Wassenaar ondersteunen het initiatief.

De gemeente Wassenaar heeft het burger gezondheidsinitiatief gevraagd ook een kiosk te plaatsen bij het COA op Duinrell. Op het beeldscherm zullen daar boodschappen in de verschillende talen van de asielzoekers te lezen zijn, zodat ook zij op de hoogte zijn van de Nederlandse corona maatregelen, de berichten van het COA en alle andere zaken, die van belang zijn voor hun verblijf in Nederland.

Op maandag 7 december nam locatiemanager van het COA Peter van der Heijden de kiosk in ontvangst. De andere kiosken zijn inmiddels op drukbezochte plaatsen in Wassenaar geplaatst. Zo staan ze bij de Bibliotheek , bij Eco Plaza, bij sportschool Aerofit, bij benzine stations Rooijakkers en Shell en vanaf maandag dus ook bij het COA op Duinrell.

Jolanda Swart van het Shell station reageerde als volgt: “Wat een prachtig apparaat hebben jullie ons bezorgd”. De initiatiefnemers hopen, dat dit burgerinitiatief andere Wassenaarders zal aanmoedigen om ook initiatieven te nemen in de strijd tegen corona. “Ons motto is, dat we het samen moeten doen en de handen ineen moeten slaan”.

Als er straks een vaccin is, zal het nog lang duren, voordat het virus helemaal is uitgebannen. We zijn ons nu ook wel heel bewust geworden van het belang van een goede bescherming en hygiëne om onze gezondheid in de toekomst te kunnen waarborgen. Dus ook straks na de corona crisis.

Winkeliers en ondernemers, die willen aansluiten bij dit mooie initiatief en een kiosk in hun winkel of bedrijf willen plaatsten, kunnen contact opnemen via 020-5249661 of info@sanipulse.eu

Tags

BurgerinitiatiefCoronavirusHandreinigingskioskWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top