Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: row4cancer.mvdwfoundation.nl

Wereldrecord-poging Mark Slats start vandaag

12 december 20202 minute read

De wereldrecord-poging en doneer-actie voor de Maarten van der Weijden Foundation van Mark Slats en roei-kompaan Kai Wiedmer start vandaag. Net als in 2018 wil Mark Slats de oceaan per roeiboot oversteken tijdens de Talisker Whisky Atlantic Challenge. Destijds roeide hij solo in recordtijd, binnen 30 dagen, 7 uur en 49 minuten, van La Gomera naar Antigua op zijn boot Peanuts.  Het roeiduo vormt team Row4Cancer en is eind november naar La Gomera vertrokken voor de voorbereiding op de start van vandaag. 

Als het startschot klinkt gaan 21 boten, met individuelen, tweetallen, drietallen en viertallen het avontuur aan. Mark en Kai hebben hun carbon roeiboot zelfgebouwd. Maria, vernoemd naar de moeder van Mark, is ook ready to go om de oceaan over te steken.

Kankeronderzoek

Het streven is om, naast de wereldrecord-poging, tevens 65.000 euro in te zamelen. Met de Row4Cancer ROEI CHALLENGE kun je meehelpen met geld inzamelen. “Wij roeien zo snel mogelijk 5.000 km van La Gomera naar Antigua, wat is jouw uitdaging op een ergometer? Bepaal je uitdaging, haal donaties op en roei mee. Alleen, in teamverband of met je hele vereniging,” luidt de oproep van Mark Slats op zijn Facebookpagina. Kijk voor meer informatie, doneren en aanmelden op www.markslats.nl. Doneren kan ook hier

Tijdens zijn vorige roeioversteek en de Golden Globe Race heeft Mark ook al geld ingezameld voor kankeronderzoek. In totaal schonk hij toen een ton aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.

Tracker
Wil je de verrichtingen volgen van Mark Slats en Kai Wiedmer in de Talisker Whisky Atlantic Challenge? Klik dan hier voor de tracker of gebruik, zoals toegelicht op de Facebookpagina van Mark Slats, de speciale app voor op je smartphone. 

Bron: Zeilen.nl/Facebook Mark Slats

Tags

DoneeractieKai WiedmerMaarten van der Weijden FoundationMark SlatsWassenaarWereldrecordpoging
Gerelateerde artikelen
Back To Top