Skip to content
Fotocredit: Pixabay/Leo2014

Harde lockdown in aantocht; geen daling besmettingen in Wassenaar

14 december 20202 minute read

Vanavond houdt premier Mark Rutte een toespraak vanuit het Torentje over de situatie rond het coronavirus. Namens het kabinet zal een vergaande lockdown worden aangekondigd waarbij bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat: van scholen tot niet-essentiële winkels tot musea tot theaters. De maatregelen gaan vannacht om middernacht al in, om een run op winkels morgen te voorkomen. Dat meldt de NOS en andere media. 

Er wordt een scala aan maatregelen verwacht waarvan al een aantal is uitgelekt. Zowel basisscholen als middelbare scholen moeten vanaf komende woensdag de deuren sluiten, contactberoepen als kappers en massagesalons moeten stoppen en mensen moeten zoveel mogelijk thuis blijven. Naar verluidt is een avondklok wel besproken maar wordt deze niet ingevoerd. 

Wat is de stand van zaken in Wassenaar?

In Wassenaar is het aantal coronabesmettingen in de afgelopen zes dagen, sinds onze vorige update, niet gedaald. De teller staat vandaag in totaal op 831 bevestigde besmettingen. Vorige week dinsdag 8 december stond het aantal bevestigde besmettingen in Wassenaar op 759 dus een toename van 72 besmettingen binnen zes dagen. 

Sinds vandaag bedraagt het aantal Wassenaarders dat in een ziekenhuis is opgenomen (geweest) 20 ziekenhuisopnames, één meer dan vorige week. Het aantal overledenen als gevolg van het coronavirus staat nu op 17, wederom een toename ten opzichte van onze vorige update. Vorige week ging het nog om 15 slachtoffers. 

Welke maatregelen precies van kracht worden zal duidelijk worden tijdens de tv-toespraak van premier Rutte, vanavond om 19.00 uur. 

 

 

Tags

CoronabesmettingenCoronacrisisCoronamaatregelenCoronavirusHarde LockdownWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top